Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Septembrie 2021
Vizualizari: 220
Comentează add

Numărul mare de infectări zilnice determină autoritățile să ia noi măsuri pentru limitarea transmiterii coronavirusului.

Noi măsuri pentru limitarea transmiterii coronavirusului

florin-lepadatu

 Foto: www.facebook/Ro Vaccinare.

RADIO ROMĂNIA ACTUALITĂŢI : Numărul mare de infectări zilnice determină autoritățile să ia noi măsuri pentru limitarea transmiterii coronavirusului.

Astfel, certificatul verde ar urma să devină obligatoriu pentru mersul la restaurant sau la un eveniment privat, în localitățile în care rata de infectare depășește pragul de trei cazuri la mia de locuitori.

Măsura adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie validată de guvern, o ședință în acest sens fiind programată după-amiază.


Reporter: Mihaela Mihai - "Certificatul verde este documentul agreat la nivel european și care atestă vaccinarea anti-COVID-19, un test negativ la coronavirus recent sau trecerea prin boală. Este același certificat digital cerut din vară pentru călătoriile între statele din Uniunea Europeană și care acum va deveni necesar și în țară, de exemplu, pentru intrarea la restaurant, în săli de sport, la piscină, dar și pentru participarea la evenimente publice și private. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a stabilit și condițiile în care pot avea loc o serie de activități, în condițiile recentei evoluții a epidemiei. Competițiile sportive, de exemplu, poți avea loc în aer liber sau în spații închise, dar spectatorilor li se va permite să participi doar până la limita de 30% din numărul total de locuri, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de cel puțin un metru. În cinematografe pot fi ocupate jumătate din locuri, iar masca este, la fel, obligatorie. La spectacole și concertele în aer liber, dar și la festivaluri publice și private pot asista cel mult o mie de spectatori. Evenimentele private în spații închise, cum sunt nunțile sau botezurile, se vor putea desfășura cu participarea a cel mult 200 de persoane, iar mitingurile și demonstrațiile, cu cel mult 100 de oameni."


Etichete certificat digitalgreen card

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live