Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎN ZORI - continuare Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Martie 2020
Vizualizari: 307
Comentează add

În localitatea Bucovăţ, Judeţul Timiş, au fost eutanasiaţi 56 de porci şi au fost luate primele măsuri pentru dezinfecţie. Celelalte 2 cazuri au fost descoperite la porci mistreţi.

Noi focare de pestă porcină africană în Judeţele Timiş, Mehedinţi şi Alba

radiojurnal

 

În localitatea Bucovăţ, din Judeţul Timiş, a fost confirmat ieri un focar de pestă porcină africană.Au fost eutanasiaţi 56 de porci şi au fost luate primele măsuri pentru dezinfecţie. În zona de protecţie, care cuprinde 3 localităţi, a fost instituită carantina, ca şi în zona de supraveghere.

Şi în Mehedinţi a fost confirmat un nou focar de pestă porcină de la un mistreţ împuşcat în timpul unei partide legale de vânătoare. În urma analizelor efectuate la un laborator de specialitate din Craiova s-a constatat că animalul este purtător al virusului. În Judeţul Mehedinţi sunt în prezent patru focare de pestă porcină africană, toate la porci mistreţi, pe diverse fonduri de vânătoare. În regiune nu mai sunt cazuri semnalate în gospodării, după cele două focare înregistrate în toamna anului trecut, care au fost lichidate între timp, a informat corespondentul RRA, Mihai Bădescu.

Agerpres notează că un caz similar, la porc mistreţ, a fost semnalat şi în Judeţul Alba, pe un fondul de vânătoare.


Etichete pestă porcină africanăfocar nouBucovăţJudeţul Timiş

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live