Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

12 Octombrie 2010
Vizualizari: 1475
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing a declarat că acordarea Premiului Nobel pentru Pace dizidentului chinez Liu Xiaobo nu va avea "niciun efect asupra sistemului politic din China".

Nobelul, "niciun efect asupra sistemului politic chinez"

sergiu-stet-shanghai

Liu Xia(stânga) şi disidentul chinez Liu Xiaobo(dreapta). Foto: Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing a declarat că acordarea Premiului Nobel pentru Pace dizidentului Liu Xiaobo nu va avea nici un efect asupra sistemului politic din China. "Cei care încearcă să schimbe sistemul din China, fac o mare greşeală", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ulterior acordarea premiul Nobel, soţia disidentului chinez Liu Xiaobo a postat un scurt mesaj pe Twitter prin care a confirmat că este consemnată la domiciliu la Beijing şi nu poate fi contactată telefonic, relatează AFP.

"Prieteni, m-am întors acasă. Din 8 octombrie am locuinţa supravegheată. Nu ştiu când voi fi în măsură să văd pe cineva", a scris Liu Xia în mesaj apărut duminică seară pe site-ul de socializare.

Liu Xia fusese dată dispărută după ce a anunţat că îi va face o vizită soţului ei Liu Xiaobo, care este condamnat la 11 ani de închisoare după ce a contribuit la realizarea "Cartei 08", un text care milita pentru o Chină democratică.

De asemenea, Ambasada Norvegiei la Beijing a confirmat că autorităţile chineze au anulat o întâlnire cu ministrul Industriei Piscicole de la Oslo, Lisbeth Berg-Hansen. Oficialul norvegian efectuaze o vizită de promovare a exportului produselor Industriei Piscicole în China. Doamnă Berg-Hansen avea programată o întâlnire cu viceministrul Agriculturii din China, Niu Dun.

Norvegia intenţionează să exporte cel puţin 30 de mii de tone de somon în China în anul 2012, o creştere de peste 60% faţă de cantitatea exportată anul trecut.


Etichete ChinaBeijingNobelLiu Xiaobo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live