Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Corina Negrea, Oslo

7 Decembrie 2018
Vizualizari: 1159
Comentează add

Academia Regală suedeză de Ştiinţe găzduieşte conferinţa de presă comună a laureaţilor Premiilor pentru Chimie, Fizică şi Economie.

Nobel: Conferință a laureaţilor Premiilor pentru Chimie, Fizică şi Economie

corina-negrea-oslo

Foto: Arhivă.

Academia Regală suedeză de Ştiinţe găzduieşte, astăzi, conferinţa de presă comună a laureaţilor Premiilor pentru Chimie, Fizică şi Economie, eveniment tradiţional dedicat memoriei lui Alfred Nobel.

Şapte dintre cei opt laureaţi ai Premiilor Nobel pentru Ştiinţe, Chimie, Fizică şi Economie vor fi prezenţi, astăzi, la Conferinţa de presă care în mod tradiţional are loc la Academia Regală de Ştiinţe a Suediei, cu începere de la ora 10:30, ora României.

Va lipsi din motive de sănătate şi de vârstă 96 de ani, profesorul Arthur Ashkin, unul dintre cei trei laureaţi ai Premiului Nobel pentru Fizică, de anul acesta.

Sunt însă aici la Stockholm cei doi fii ai săi, iar unul dintre ei, profesorul Michael Ashkin va fi cel care la ceremonia de decernare a premiilor, din ziua de 10 decembrie, va primi Premiul Nobel din mâna regelui  Carl XVI Gustaf al Suediei.

Va fi însă prezent profesorul Gerard Mourou, cel care împarte jumătate de premiu nobel pentru fizică cu Donna Strickland, amândoi recompensaţi pentru a fi descoperit metoda de generare a pulsurilor laser ultrascurte de foarte mare intensitate, adică exact metoda pe baza căreia va funcţiona cel mai puternic laser din lume, ELI, de la Măgurele.


Etichete nobelPremii pentru ChimieFizică şi EconomiesuediaStockholm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live