Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Noaptea Şlagărului Românesc

Ediţia din 8 martie a fost, ca multe altele de pâna acum,una de excepţie!

Noaptea Şlagărului Românesc

Articol de Cezar Andrei, 09 Martie 2012, 19:03

Ediţia din 28 martie, semnată Mihai Elekeş, a debutat, cum e şi normal, cu o trecere in revistă a Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi, decernate cu 2 zile în urmă. Au fost amintite numele soliştilor care au primit câte 2 premii în această a 10-a ediţie, premii ce au fost înmânate de către cei 2 prezentatori – Anca Ţurcaşiu şi Bogdan Pavlică, la Teatrul de Operetă Ion Dacian din Bucureşti (în premieră). Numele lor: Alina Manole, Marcel Pavel şi Nico. N-au fost uitaţi nici ceilalţi câştigători, la loc de cinste aflându-se doamna Camelia Dăscălescu – premiul pentru întreaga activitate.

A fost acordată o atenţie deosebită mesajelor trimise de ascultători, cât şi aniversaţilor acestei săptămâni (cum ar fi Adrian Pleşca, Cristi Enache, Adrian Enescu sau Dan Bitman, ultimul fiind şi subiectul unui concurs cu premii).

N-au fost uitate nici Universul liric al lui Radu Şerban – explorat de către Sanda Valeria Dan şi Prima poezie – rubrica dedicată de Cezar Andrei lui Florin Chilian. Muzică multă, bună şi destul de variată a fost difuzată şi în această ediţie a Nopţii Şlagărului Românesc, realizată şi prezentată de Mihai Elekeş, emisiune care-l are ca producător pe autorul acestor rânduri.

Cezar Andrei

Aşa cum anticipam acum o săptamăna, această ediţie realizată de Titus Andrei, se inscrie printre ediţiile deosebite ale Nopţii Şlagarului Românesc atât datorită subiectului de o mare generozitate : PRIETENIA cât si datorită modului de abordare a temei de către realizator ( Titus Andrei) cât si de către invitatul permanent (din luna septembrie) , psihologul Vladimir Enăchescu .

Relaţia aceasta interumana -Prietenia si aspectele sale multiple ,aşa după cum le ştim, bănuim sau le dorim- a stârnit interesul multor ascultători Desigur că şi aceste ore ale nopţii rezervate muzicii s-au bucurat de mari şlagare romaneşti ,unele avand ca subiect chiar Prietenia Din nefericire ,ele au fost insuficiente, datorită numărului mare de mesaje la care a trebuit sa se răspundă In această ediţie ,au putut fi ascultate unele dintre melodiile cerute de către ascultători săptămâna trecută , ele alternând cu cele alese special de catre CAMELIA BANŢA ,SANDA VALERIA DAN cât şi de producatorul emisiunii, CEZAR ANDREI..pentru această reintâlnire cu Dumneavoastră !

In acest fel,au putut fi reascultate unele dintre piesele care ne-au reprezentat la Concursul Eurovision in ultimii15 ani (rubrica semnată Camelia Banţa,) melodii de succes ale celui care a fost compozitorul Radu Serban(in rubrica Sndei Valeria Dan,) dar si două dintre melodiile cântate de către aniversata zilei de 15 martie Viorela Filip, interpretă şi autoare a numeroase texte pentru muzica uşoară Ea este,de fapt,prima invitată a unei noi rubrici ,,PRIMA POEZIE semnată , săptamânal Cezar Andrei


Ediţia din 21 martie va fi realizata de Mihai Elekeş

Nu o spunem noi ci Dv in zecile de mesaje pe care ni le -aţi adresat chiar si-n timpul in care Noaptea şlagărului ,,era la psiholog pentru 0 oră,,(desigur stiţi despre ce este vorba când voi aminti numele celui care, ,pentru o oră, răspunde intrebărilor Dv : Vladimir Enăchescu)

Reluarea ,dupa o ora de pauză, a dialogului cu Dv pe tema bine-ştiută şi care a bucurat sexul frumos şi gingaş -8 martie- a coincis cu o ploaie de felicitari, mesaje, dar şi cu câteva PORTRETE , bine creionate şi ,desigur, conturate sonor de către realizatorul ediţiei 8 martie, MIHAI ELEKES, Mă refer la minutele rezervate lui DAN ANDREI ALDEA,(62 ani)ADRIAN ORDEAN (57ani), DAN TEODORESCU (Taxi)dar si lui VALENTIN LEANCĂ (Jar)

Cezar Andrei(producatorul Nopţii Slagărului românesc), ajuns la finalul celor 8 episoade dedicate Zilei Femeii , a dat ocazia celor mai tinere ascultătoare să audă unele succese ale anilor de mult trecuţi (1900 si... ceva) cântate de interpreţi care ,demult nu mai sunt prientre noi Cristian Vasile,Dorel Liveanu,Ioana Radu, Mia Braia, Willy Donea (de exemplu) Alegerea redactorului a fost apreciata de ascultătorii orelor târzii, ca de altfel si rubrica Sandei Valeria Dan,in care au putut fi ascultate melodii de succes ale celui care ,la jumatatea sec 20, semna şlagar după şlagăr cu numele Henry Mălineanu

Ediţia din 8 martie a fost un succes al realizatorului M Elekes si al colboratorilor emisiunii Noaptea Slagărului Romănesc asa cum, cu certitudine,şi ediţia din 14 martie va fi dar... pentru Titus Andrei (realizator de marcă al Redacţiei muzicale!)in aceasta ediţie debutand o nouă rubrica dedicata textierilor de muzica uşoara şi care se va intitula CĂ NU E OM SĂ NU FI SCRIS O POEZIE !!INVITATA va fi VIORELA FILIP (binecunoscuta autoare de texte de muzica uşoară)

Desigur, vă vom ţine ,,la curent;; cu ce se va petrece in ediţia viitoare a NOPŢII ŞLAGĂRULUI ROMĂNESC şi vom fi şi mai darnici cu cei care vor ( firesc)si secvenţe audio!!

Portret
Noaptea Şlagărului Românesc 25 Martie 2011, 12:11

Portret

Îl ascultăm de fiecare dată cu mare atenţie, cu plăcere, bucurie şi, recunoaştem cu toţii: este unic în muzica uşoară...

Portret
Mesaje, mesaje
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:49

Mesaje, mesaje

Sunt în fiecare emisiune, zeci de mesaje primite de la ascultători Aici vor putea fi citite, începand cu ziua de luni a...

Mesaje, mesaje
Nu e prea târziu: ascultă acum!
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:41

Nu e prea târziu: ascultă acum!

Ştim că nu totdeauna puteţi fi cu noi şi, de aceea, acest spaţiu îl vom rezerva celor care nu vor să piardă toată emisiunea!

Nu e prea târziu: ascultă acum!
3 din 3 pentru 3
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:25

3 din 3 pentru 3

Cele 3 propuneri au fost aşezate pe un imaginar podium. Un concurs cu premii va debuta în curând şi vă va reţine, cu...

3 din 3 pentru 3
Portret
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:18

Portret

Îl ascultăm de fiecare dată cu mare atenţie, cu plăcere, bucurie şi, recunoaştem cu toţii: este unic în muzica uşoară...

Portret
Despre Noaptea şlagărului românesc
Noaptea Şlagărului Românesc 02 Martie 2011, 12:04

Despre Noaptea şlagărului românesc

Difuzată de Radio România Actualităţi în fiecare miercuri începând cu ora 23, emisiunea "Noaptea şlagărului românesc" se...

Despre Noaptea şlagărului românesc