Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

20 Mai 2016
Vizualizari: 1072
Comentează add

Cele două mari muzee din Sibiu, Muzeul Național Brukenthal și Complexul Național Muzeal Astra, participă la Noaptea Muzeelor , dar nu cu toate secțiile.

Noaptea Muzeelor la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Muzeul Naţional Brukenthal. Foto: Carmen Vulcan

Astfel, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu publicul va avea acces gratuit în Noaptea Muzeelor doar la Muzeul de Istorie  Casa Altemberger și  la Muzeul de  Istorie Naturală de strada Cetății, între orele 16 și 23. 

Celelalte secții ale muzeului, inclusiv Palatul Brukenthal din Piața Mare , nu participă la acest program și vor fi deschise în regim normal de vizitare, între orele 10 și 18, și cu intrare cu plată.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Astra, va putea fi vizitat gratuit între orele 16 și 1 noaptea, iar publicul va putea participa la spectacole folclorice , concerte, proiectii de filme documentare, ateliere meșteșugărești și demonstrații culinare.

De asemenea , lângă morile de vânt din muzeu va fi amplasată o cabină foto mobilă  unde vizitatorii vor avea ocazia să îşi facă fotografii memorabile în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, iar acestea se vor tipări instant și vor fi gratuite.

Și Muzeul de Etnografie Universală și Casa Artelor,  situate în Piața Mică  din centrul Sibiului, și care fac parte din Complexul Muzeal Astra, vor fi deschis gratuit  între orele 12 la prânz, până la 1 noaptea. Aici publicul va putea vizita mai multe expoziții,  iar pe fațada Casei Hermes vor fi proiecții video.

Muzeul Astra va organiza și o Caravană Noaptea Muzeelor , cu plecare din Sibiu și cu oprire în mai multe localități de pe Valea Hârtibaciului.


Etichete noaptea muzeelorsibiumuzeul brukenthak

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live