Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 18 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

17 Mai 2013
Vizualizari: 1336
Comentează add

O nouă ediţie a evenimentului "Noaptea Muzeelor", în cadrul căreia vizitatorii au acces gratuit la instituţiile de profil, se va desfăşura sâmbătă.

"Noaptea muzeelor" în 160 de instituţii

angela-cerven

Foto: Arhivă.

Aproape 160 de instituţii de cultură din România participă la ediţia a 9-a a "Nopţii Muzeelor".

Cu această ocazie, vor fi expuse în premieră mai multe obiecte, unul dintre ele fiind fosila de dafin, descoperită în nordul Olteniei pe care o veţi putea vedea la Muzeul Naţional de Geologie.  

"Este o frunză, rămăşiţă dintr-un arbore de înălţime mică. Această fosilă de plantă intră în clasa celor mai mari frunze fosile găsite vreodată în lume", spune Ramona Bălăşcuţă, muzeograf .

La Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida" a fost pregătită o expoziţie de construcţii Lego instructive pentru părinţi şi copii. 

"Construcţii unicat de piese Lego, lucrări care au mai fost prezentate, unele dintre ele, anterior, la cele mai mari expoziţii internaţinale în domeniu, seturi de colecţii cu o vechime apreciabilă, diverse sisteme tehnice funcţionale, iar cei curioşi vor putea testa multitudinea de moduri de îmbinare a celebrelor cărămizi în spaţiul pus la dispoziţie special în acest scop"spune Laura Albani, directorul muzeului "Dimitrie Leonida". 

Printre piesele expuse cu ocazia "Nopţii Muzeelor" se află elefantul indian Gaba, la Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi, jilţul judelui Braşovului, la Muzeul Judeţean de Istorie din Braşov şi lampa cu petrol produsă manual de tatăl artistului Vasile Grigore, la muzeul care-i poartă numele. 

 "Noaptea Muzeelor" este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii din Franţa şi care reuneşte acum aproape 3.000 de instituţii din Europa. Anul acesta va fi sărbătorit împreună cu Ziua Internaţională a Muzeelor.


Etichete Noaptea MuzeelorCasa MureşenilorsâmbătăMuzeul Naţional de Geologiemuzee ruraleMuzeul Tehnic "Dimitrie Leonida"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live