Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Mai 2017
Vizualizari: 1750
Comentează add

Peste 200 de muzee, galerii, şcoli de artă şi alte spaţii culturale din toată ţara îşi deschid porţile în această seară la cea de-a 13-a ediţie a Nopţii Muzeelor.

Noaptea Muzeelor 2017 - Palatul Mogoşoaia

radiojurnal

Peste 200 de muzee, galerii, şcoli de artă şi alte spaţii culturale din toată ţara îşi deschid porţile în această seară la cea de-a 13-a ediţie a Nopţii Muzeelor.

Manifestarea Noaptea Muzeelor înregistrează, de la an la an, un succes tot mai mare la nivel internaţional, milioane de europeni sărbătorind cultura pe străzi în aceeaşi noapte, alături de prieteni şi familii.

Între muzeele care vor fi deschise în Noaptea Muzeelor 2017 se află şi Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia.

Ce pot vedea aici vizitatorii, aflăm de la Loredana Uncheşu, reprezentanta complexului muzeal.

Loredana Uncheşu: "Mogoşoaia este un loc spectaculos şi întâmpină publicul prin organizarea unor evenimente inedite. Începând cu orele 19:00, publicul este invitat să descopere spaţiile permanente, galeriile temporare ale Palatului Mogoşoaia.

"Anul acesta, în spaţiul cuhniei, al parterului, al gheţăriei şi al foişorului, vizitatorii pot regăsi expoziţii de ceramică, pictură.

"Începând cu ora 19:00, holul cu mozaic veneţian este pregătit pentru o punere în scenă a unei expoziţii organizată de către Asociaţia Istoria Artei.

"Încercăm o reconstituire istorică şi digitală a moşiilor Mogoşoaia şi Chitila, ne vom aminti de Martha Bibescu, cea care a dat şi a conferit farmec Mogoşoaiei, iar începând cu ora 22:00, tot Asociaţia Istoria Artei ne propune o vizită în grădinile palatului, vor fi proiecţii pe palat cu imagini de arhivă inedite, prin intermediul cărora încercăm să reînviem spiritul Mogoşoaiei".


Etichete Noaptea Muzeelor 2017Palatul Mogoşoaiagaleriiexpoziţiiproiecţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live