Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Lavinia Vasiliu

21 Aprilie 2016
Vizualizari: 3017
Comentează add

Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor se sărbătoreşte la 23 aprilie.

Noaptea Cărţilor Deschise, sâmbătă #Florentina Varga Noaptea Cărţilor Deschise, sâmbătă #Florentina Varga - Conține audio

lavinia-vasiliu

 

Editura Litera organizează, de Ziua Mondială a Cărţii, pentru al patrulea an consecutiv, evenimentul cunoscut ca „Noaptea cărţilor deschise.”

Sâmbătă, 23 aprilie, începând cu ora 19.00, în parcul Lumea Copiilor, vă aşteaptă 10.000 de cărţi cadou, un spectacol de statui vivante şi o proiecţie de film în aer liber, ecranizat după un roman celebru. Se întrunesc astfel aici 3 din cele 7 arte: literatura, teatrul şi cinematografia.

Cărțile oferite în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane semnate de Lev Tolstoi, Gustave Flaubert, James Joyce, Virginia Woolf, Franz Kafka, Agatha Christie, dar şi cărţi de poveşti şi de colorat – pentru toţi şi pentru toate gusturile.

La capitolul citit şi achiziţie de carte, România este pe ultimul loc în Europa, cu 5 euro investiţi pe cap de locuitor. Un neamţ citeşte, în medie, 16 cărţi pe an, spune Marin Vidrașcu, directorul executiv al editurii, în interviul realizat de Florentina Varga.

Ziua Internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor se sărbătoreşte la 23 aprilie şi este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării şi a drepturilor de autor. Prima astfel de manifestare s-a desfăşurat în 1995.

23 aprile marchează trecerea în nefiinţă a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes. 


Etichete Noaptea Cărţilor DeschiseZiua Internaţională a CărţiiEditura Literacartelectură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live