Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

11 August 2015
Vizualizari: 1491
Comentează add

Peste 50 de canale din Delta Dunării sunt acum impracticabile, număr ce s-a dublat în doar o săptămână.

Nivelul Dunării continuă să scadă

irinel-calin-tulcea

Foto: captura video.

Nivelul Dunării continuă să scadă şi specialiştii spun că este posibil să nu se mai poată circula deloc pe canalele din Deltă.

Peste 50 sunt acum impracticabile, număr ce s-a dublat în doar o săptămână.

Sunt în pericol şi flora şi fauna din zonă, iar autorităţile locale vor să ceară astăzi fonduri de urgenţă de la Ministerul Mediului.

Compartimentul tehnic al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a fundamentat în această dimineaţă o listă de priorităţi cu acele canale colmatate din Deltă pentru care se impun intervenţii în regim de urgenţă.

Tendinţa de scădere a cotelor apelor Dunării a făcut ca subprefectul judeţului Tulcea, Corvin Bangu, să convoace şi azi, pentru a treia oară în ultima săptămână, Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

"E vorba de aprobarea unor investiţii care să se realizeze în regim de urgenţă pentru decolmatarea canalelor din Delta Dunării", spune subrefectul.

Specialiştii din cadrul Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Delta Dunării, care au lucrat la această fundamentare, sunt de părere că flora şi fauna din deltă au de suferit în această perioadă cu un nivel al apei scăzut şi temperaturi ridicate

Marian Tudor, directorul institutului: "Aceste colmatări, corelat cu temperaturi ridicate pe o durată îndelungată de timp, totodată lipsa precipitaţilor pot să ducă la scăderea oxigenului /.../ şi apoi spre mortalităţi".

Nota de fundamentare cu privire la acele canale din Deltă pentru care se solicită decolmatarea lor în regim de urgenţă va fi transmisă chiar azi Ministerului Mediului.


Etichete Dunareacanalesecetapericolministerul mediuluiTulceacolmatateDelta Dunarii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live