Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Ianuarie 2019
Vizualizari: 306
Comentează add

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, recomandă însă, în continuare, prudenţă în ceea ce priveşte consumarea apei din reţeaua publică.

"Nivelul clorului în apă este în limitele admise"

radiojurnal

 Ministrul sănătății Sorina Pintea. Foto: Agerpres

Concentraţia de clor din apa de la robinet din sectoarele 4,5 şi 6 ale Capitalei este joi, 31 ianuarie, în limitele legale, arată probele de laborator, a anunţat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea recomandă, însă, în continuare prudenţă în ceea ce priveşte consumarea acestei ape.

"S-au recoltat 14 probe în sectoarele 4, 5 şi 6, iar nivelul clorului în apă este în limitele admise. Prin urmare, până la finalizarea analizei microbiologice, recomandăm prudenţă şi doresc să precizez că aceste măsuri s-au luat în urma sesizării unor cetăţeni din sectoarele 5 şi 6, în urma sesizării unor cetăţeni care au avut reacţii alergice, care au avut criză de astm. Prin urmare, insist încă o dată, comunicarea s-a făcut pentru că noi supraveghem sănătatea publică", a declarat Sorina Pintea.

Deşi încă de acum două zile au existat mai multe sesizări ale populaţiei în ceea ce priveşte mirosul puternic de clor al apei de la robinet, directorul adjunct al Apa Nova, Mihai Savin, a susţinut de fiecare dată că nu a fost depăşită concentraţia legală.

El a explicat că a fost necesară folosirea unei cantităţi mari de clor pentru tratarea apei, întrucât a existat o concentraţie mai mare de amoniu în apele de suprafaţă ale râului Argeş, din care este alimentată o parte a Capitalei.

Aceste probleme ar fi fost, însă, remediate între timp, precizează, la rândul său, Administraţia Naţională Apele Române.


Etichete ministrul SănătăţiiSorina PinteaclorapăApa NovaMihai Savin,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live