Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1151
Comentează add

Numărul de accidente înregistrate şi de dosare de daune avizate rămâne foarte mare, în comparaţie cu alte state europene, a anunțat directorul din cadrul ASF, Mona Cucu.

"Nivel maxim al comisionului de intermediere" pentru RCA

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Poliţa de asigurare RCA ar putea cuprinde pe viitor informaţii privind comisionul de intermediere.

Astfel, nivelul maxim al comisionului acordat de asiguratori nu va depăşi 10% din valoarea primelor de asigurare încasate.

Numărul de accidente înregistrate şi de dosare de daune avizate rămâne însă în continuare foarte mare, în comparaţie cu alte state europene, chiar dacă cel al evenimentelor rutiere uşoare tranşate prin constatare amiabilă a scăzut uşor, a declarat pentru Radio România Actualităţi directorul din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mona Cucu.  

"Vorbim aici de o frecvenţă de 7%, ceea ce este foarte mult, comparativ cu cifrele înregistrate în alte state europene.

"Legislaţia în ceea ce priveşte asigurarea de răspundere civilă auto, în România, este, practic, aceeaşi legislaţie care se aplică în alte state europene; vorbim aici şi despre limitele de despăgubire şi despre toate drepturile care se acordă în baza acestei poliţe.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară urmăreşte, pe de o parte, respectarea drepturilor asiguraţilor şi totodată şi a păgubiţilor; de asemenea, urmăreşte să creeze acest echilibru între faptul că societăţile de asigurare trebuie să încaseze prime care să le permită acoperirea acestor cheltuieli", a afirmat directorul din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mona Cucu.


Etichete poliţa de asigurare RCAcomisionnivel maximaccidentedosare de dauneASFdirectorul din cadrul Autorităţii de Supraveghere FinanciarăMona Cucu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live