Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 26 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

5 Aprilie 2019
Vizualizari: 919
Comentează add

Sistemul automat de scanare de la intrarea pe platforma fabricii a detectat un nivel de radiaţii peste limita fondului natural în interiorul unui autocamion ce transporta deşeuri

Nivel de radiaţii peste limită într-un camion la Aleşd

stelian-radu-cacuci-oradea

 

Pe o platformă industrială de lângă oraşul bihorean Aleşd, aseară, sistemul automat de scanare de la intrare a detectat un nivel de radiaţii peste limita fondului natural, în interiorul unui autocamion ce transporta deşeuri. La faţa locului s-a deplasat echipajul de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, precum şi laboratorul de igiena radiaţiilor al Direcţiei de sănătate publică Bihor şi specialiştii Agenţiei pentru protecţia mediului Bihor. Comunitatea locală şi mediul nu sunt în pericol, fiind delimitată o zonă de siguranţă în care accesul este interzis.

Corespondentul nostru, Stelian Radu Cacuci, aminteşte că o situaţie similară s-a înregistrat în urmă cu o lună, caz în care s-a instituit "codul roşu". Pe platforma fabricii de ciment din Aleşd sunt coprocesate deşeuri municipale sortate, deşeuri din surse industriale şi anvelope uzate. 


Etichete radiaţiiAleşdcamioncod rosudeseuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live