Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

23 Octombrie 2021
Vizualizari: 396
Comentează add

Românii nehotărâți în privința vaccinului par să-și fi schimbat părerea și în ultimele zile merg să-și administreze serul.

Nivel-record de vaccinări

-

 FOTO: RoVaccinare.ro.

Apelurile repetate ale doctorilor, frica de îmbolnăvire în acest val al patrulea al pandemiei în care foarte mulți infectați pierd lupta cu boala sau doar perspectiva de a nu mai avea acces la mall-uri și la alte distracții fără certificatul verde, oricare ar fi motivul, românii nehotărâți în privința vaccinului par să-și fi schimbat părerea și în ultimele zile merg să-și administreze serul. Ultima raportare a autorităților de ieri seară arată că în ultimele 24 de ore peste 128.000 de oamenii s-au vaccinat, nivel de neimaginat în timpul verii, de exemplu, când dezinteresul față de vaccinare era total. De remarcat numărul foarte mare de persoane aflate la prima doză, peste 86.000. Şi maratonul de la București din acest sfârșit de săptămână se profilează a fi un succes.
-: Văzând ce se întâmplă în țară, cred că această pandemie nu o vom eradica decât printr-o vaccinare masivă. La început am fost foarte reticent, bine și din cauza dezinformărilor, chiar dacă până acum am fost reticenți trebuie să fim responsabili.
-: Nu avem nivelul de cultură necesar pentru a conștientiza situația în care ne aflăm.
Reporter: Cei din familia dumneavoastră s-au vaccinat?
-: Da, toată familia, inclusiv fiul de 16 ani.
-: La a treia doză sunt. Eu lucrez într-un mediu medical și m-am vaccinat mai mult şi din cauza asta.
Lupaşcu Cristina: Lupaşcu Cristina, sunt medic coordonator Centru 1 Circul Metropolitan. Ne bucurăm să vedem atâtea persoane care vin să se vaccineze, avem coadă la Pfizer.

8.200 de români se vaccinaseră ieri în prima zi până la ora 22:00 la maratonul din capitală. Centrele rămân deschise astăzi și mâine, câte unul în fiecare sector, și anume: la Romexpo și Circul Metropolitan, la Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Centrul Sfântul Andrei din zona Liberty Mall și la Clubul Seniorilor din Sectorul 6.


Etichete (ii)vaccinarerecord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live