Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Laurenţiu Văduva

28 Decembrie 2017
Vizualizari: 1129
Comentează add

Ninsori-record şi un val de frig prelungit cu temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius afectează, în ultimele zile, Canada şi nord-estul Statelor Unite.

Ninsori-record şi un val de frig prelungit în Canada și SUA

laurentiu-vaduva

New York, 23 ianuarie 2016. Arhivă Foto: twitter.com/cnn.

Ninsori-record şi un val de frig prelungit cu temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius afectează, în ultimele zile, Canada şi nord-estul Statelor Unite.

O persoană a murit în oraşul a murit în oraşul Cinicinatti din statul Ohio, în nord-estul Statelor Unite, deşi nu aici a fost cel mai frig.

Minus 21 de grade s-au înregistrat în Dakota de Nord, unde se află şi silozuri ale rachetelor nucleare americane.

Oamenii în vârstă spun că aici aerul este atât de îngheţat, încât le face rău când îl respiră. În statul New York s-a anunţat că gerul va dura până pe doi ianuarie şi că sunt aşteptate temperaturi de până la minus 40 de grade.

Nu departe de cascada Niagara, în partea americană, în numai două zile s-a depus un strat de un metru şi jumătate de zăpadă, acesta fiind un nou record din anul 1958.

În total, numai în luna decembrie au căzut aici 245 de centimetri de zăpadă. Bat vânturi îngheţate dinspre lac, oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă din case şi este stare de urgenţă. Valul de frig este chiar mai puternic în Canada.

În nordul provinciei Ontario se aşteaptă ca temperatura să coboare şi la minus 50 de grade. Un meteorolog canadian a declarat pentru France Presse că nu a mai văzut niciodată episoade de ger atât de lungi şi pe o întindere atât de mare ca acum.

Au fost publicate avertismente de ger şi vreme rea cu risc major pentru sănătate şi pentru provinciile canadiene Quebec, Manitoba, Saskatchewan şi Alberta.

Se precizeză că deja temperaturile sunt cu până la 20 de grade sub normalul acestei perioade.


Etichete ninsorival de frigcanadasua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live