Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Iunie 2022
Vizualizari: 376
Comentează add

Discurs al preşedintelui Vladimir Putin la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

"Nimic nu va mai fi așa cum a fost înainte în politica globală"

florin-lepadatu

Vladimir Putin. Foto: Sergei GUNEYEV/ SPUTNIK/ AFP

RADOR  - Președintele rus, Vladimir Putin, a susținut vineri un discurs agresiv la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, spunând că economia Rusiei a rezistat sancțiunilor occidentale impuse după intervenția rusească din Ucraina.

Putin a acuzat Statele Unite că tratează alte țări drept "colonii" și a spus că previziunile sumbre privind economia rusească nu s-au adeverit.

Pe fondul unor condamnări vehemente din partea SUA și a aliaților săi, Vladimir Putin a spus: "Nimic nu va mai fi așa cum a fost înainte în politica globală".

Președintele rus a declarat că Uniunea Europeană și-a pierdut "suveranitatea politică", adăugând că UE a pornit pe o cale care ar duce la radicalism și schimbarea elitelor.

Putin a criticat politici economice ale UE, cum ar fi "tipărirea banilor" pentru a aborda inflația ridicată și inegalitatea.

El a atacat, de asemenea, Occidentul pentru că l-a acuzat personal pentru problemele sale economice și a spus că acțiunea Rusiei din Ucraina - pe care administraţia de la Moscova o numește "operațiune militară specială" - nu are nimic de-a face cu inflația ridicată din țările dezvoltate.

Vladimir Putin a afirmat că  "Blitzkrieg"-ul (război fulger - n.r.) de sancțiuni împotriva Moscovei nu a avut niciodată vreo șansă de reușită.

Aliații occidentali conduși de Uniunea Europeană și Statele Unite au impus cele mai severe sancțiuni economice cu care s-a confruntat orice națiune în istoria modernă de când Rusia a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Vladimir Putin a spus că UE ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor, despre care a spus că vor avea efecte asupra celor care le-au impus, relatează REUTERS.


Etichete Vladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live