Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

21 Noiembrie 2016
Vizualizari: 1089
Comentează add

Aproape 4 milioane de cetăţeni şi-au exprimat duminică, 20 noiembrie, opţiunea la alegerile primare ale dreptei franceze, organizate pentru prima dată.

Nicolas Sarkozy se retrage din politică

alexandra-stoica

 Foto: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=38941348.

În Franţa, doi foşti premieri au rămas în cursa pentru desemnarea candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale din aprilie, în vreme ce fostul preşedinte Nicolas Sarkozy a fost eliminat şi a anunţat că se retrage din viaţa politică.

Aproape 4 milioane de cetăţeni şi-au exprimat duminică, 20 noiembrie, opţiunea la alegerile primare ale dreptei franceze, organizate pentru prima dată.

Peste 44 la sută dintre ei l-au ales pe François Fillon, prim ministru în timpul preşedinţiei Sarkozy. El este favorit şi în runda decisivă care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, când se va confrunta cu Alain Juppé, prim ministru în anii 90, în timpul preşedinţiei lui Jacques Chirac.    

Francois Fillon, în vârstă de 62 de ani, catolic cu o imagine austeră, este văzut ca foarte conservator în chestiuni sociale şi foarte liberal în chestiuni economice, potrivit France Presse.

Dacă va fi nominalizat, se preconizează că el se va confrunta cu şefa extremei drepte Marine Le Pen. Reprezentantul stângii, aflate în prezent la putere, are şanse mici să ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale - arată sondajele. 


Etichete Nicolas Sarkozyalegeri primareFranţaFrançois FillonAlain JuppéMarine Le Pen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live