Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Ianuarie 2016
Vizualizari: 845
Comentează add

Preşedintele Republicii Moldova va anunţa, până la sfârşitul zilei, decizia în privinţa desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru.

Nicolae Timofti anunţă decizia privind noul premier în această seară

radiojurnal

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti . Foto: presedinte.md.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, îşi va anunţa, până la sfârşitul zilei, decizia în privinţa desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru, după ce a respins, ieri, nominalizarea lui Vlad Plahotniuc, un controversat om de afaceri şi politician.

Nicolae Timofti a invocat faptul că acesta nu ar întruni criteriile de integritate.

Majoritatea parlamentară a considerat, însă, că şeful statului nu a avut motiv să respingă candidatura şi l-a propus, din nou, pe Vlad Plahotniuc la această funcţie. Omul de afaceri a adresat o scrisoare şefului statului, în care se declară gata să semneze o declaraţie de integritate, după ce va fi desemnat în calitate de candidat la funcţia de premier.

Cei şapte deputaţi liberal-democraţi, care s-au alăturat noii majorităţi, au anunţat astăzi că îşi vor retrage semnăturile de pe actul de constituire a alianţei, dacă Partidul Democrat nu va propune un alt candidat la funcţia de premier în locul lui Vlad Plahotniuc, transmite Radio Chişinău. 


Etichete Republica Moldovapreşedintele Nicolae Timoftiprim-ministrucandidatura lui Vlad Plahotniucmajoritatea parlamentară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live