Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Noiembrie 2021
Vizualizari: 198
Comentează add

Ceremoniile de predare-primire au început încă de dimineață, de la ora 8:00, la Ministerul Apărării unde a venit și noul premier Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă i-a predat mandatul de ministru al Apărării lui Vasile Dîncu Nicolae Ciucă i-a predat mandatul de ministru al Apărării lui Vasile Dîncu - Conține video

radio-romania-actualitati

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Foto: gov.ro.

Ceremoniile de predare-primire au început încă de dimineață, de la ora 8:00, la Ministerul Apărării unde a venit și noul premier Nicolae Ciucă.

A spus că se desparte de instituția care i-a fost ca a doua familie, înainte de a-i preda mandatul noului ministru al apărării Vasile Dîncu de la PSD.


Reporter: Petruța Obrejan - Decizia de alocare a două procente din produsul intern brut pentru apărare în urmă cu cinci ani prin acordul tuturor partidelor politice - spunea, în această dimineață premierul Nicolae Ciucă - nu a fost doar un răspuns la o cerință a Alianței Nord-Atlantice și trebuie văzută ca o decizie pentru consolidarea capacității de apărare a țării.

El a precizat că s-au făcut pași importanți în ceea ce privește dotarea cu echipamente și tehnică militară, iar Armata Română dispune de o resursă umană, bine pregătită în școlile militare, dar și cu experiență dobândită, atât în cadrul comandamentelor internaționale, cât și în teatrele de operații.


Vasile Dîncu: Aveam voi și avem nevoie în continuare să modernizăm echipamentele și tehnica pentru a realiza capabilitățile în conformitate cu nivelul de ambiție a țării noastre pentru creșterea capacității de apărare.


Reporter: Marile proiecte pe care în acest moment le are Armata Română, dincolo de misiunile strategice, vor fi continuate, a dat asigurări noul ministru al apărării, Vasile Dîncu.

El a explicat că v-a acorda o mare atenție calității vieții personalului militar, dar și învățământului de specialitate, inclusiv printr-o mai mare deschidere față de universitățile și institutele de cercetare civile.


Vasile Dîncu: Un proiect foarte important, dincolo de misiunile strategice, cele legate de parteneriatul cu NATO, Uniunea Europeană. Cred că va trebui să participăm în cea mai mare măsură la un proiect care înseamnă reziliența României. Rezilienţa României înseamnă capacitatea României de a se adapta la situații neprevăzute.

VIDEO: Participarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă la ceremonia de învestire în funcție a ministrului Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.Etichete mapnvasile dincunicolae ciucaarmata romaniei(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live