Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

28 Iulie 2015
Vizualizari: 935
Comentează add

Premierul Victor Ponta spune că sunt asiguraţi banii pentru toate drepturile consituţionale fundamentale, şi anume, salarii, pensii, alocaţii, ajutoare de şomaj şi disponibilizări.

Niciun minister "nu pierde bani la această rectificare"

petruta-obrejan

Foto: gov.ro. 

Prima rectificare bugetară din acest an a fost aprobată astăzi de Executiv, o măsură agreată de instituţiile financiare internaţionale şi de Consiliul Fiscal - după cum a susţinut ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici.   
 
Niciun minister nu pierde bani la această rectificare - declara, la începutul şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta - mai mult, sunt asiguraţi banii pentru toate drepturile consituţionale fundamentale, şi anume, salarii, pensii, alocaţii, ajutoare de şomaj şi disponibilizări. 
 
Potrivit premierului, în bugetul Ministerului Muncii se vor regăsi inclusiv banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, dar şi pentru drepturile veteranilor de război, foştilor deţinuţi politici, aviatorilor, diplomaţilor şi grefierilor. 
 
Astfel, cei mai mulţi bani se vor îndrepta spre ministerele Finanţelor şi Muncii, respectiv peste 1,22 milioane de lei. 
 
"La MApN,  150 de milioane cheltuieli şi 650 credite de angajament, ca să puteţi începe negocierile pentru ceea ce avem de achizţionat. Ministerul Afacerilor Interne - 500 de milioane pentru plata actualizată a drepturilor pentru toţi politiştii, pompierii, toţi angajaţii Ministerului de Interne. La Cultură nu se taie bani, dimpotrivă, la fel la Culte, se asigură banii pentru drepturile tuturor cultelor din România", a mai spus Victor Ponta.  
 
Alte sume importante se vor regăsi în bugetele ministerelor Afacerilor Externe, Educaţiei, Justiţiei şi Ministerului Public.
 
Rectificarea bugetară, lipsită de viziune
 
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că rectificarea bugetară, aprobată, astăzi, de Guvern este lipsită de viziune. 
 
Ea spune că resursele financiare nu sunt îndreptate către politici publice importante şi că rectificarea promovează, în schimb, interesele de partid ale PSD. 
 
"Chiar în condiţiile unei colectări mai bune nu ar trebui tăiat nici măcar un leu de la sănătate. Necesarul de la sănătate este cu mult peste bugetul aprobat. Ştim în ce situaţie deplorabilă se află sistemul sanitar din România.
 
"Alt aspect asupra căruia vreau să insist este legate de Ministerul Transporturilor, pentru că de aici să tai un miliar de lei, care reprezintă fix banii de investiţii. Ponta taie de la apărare vreo 100 de milioane, deşi a semnat pactul de la Cotroceni, la începutul anului, care prevedea 2% din PIB pentru apărare", afirmă Alina Gorghiu.

Etichete rectificare bugetaraministerul de finanteministerul munciiPIBPIBCEDOtransporturiministrul finanţelorEugen Teodorovicipremierul Victor PontaCopreşedintele PNLAlina Gorghiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live