Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2020
Vizualizari: 228
Comentează add

Nici un cetăţean român nu este infectat cu coronavirus

radiojurnal

 Foto: Arhivă RRA.

Până în acest moment nu există niciun cetăţean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul Covid 19, informează Grupul de Comunicare Strategică, organismul oficial de comunicare pe tema coronavirusului. Organismul a făcut astăzi mai multe precizări pe această temă. Tot astăzi, este programată reuniunea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în care se va discuta, între altele, despre strategia autorităţilor privind noul virus.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină iar 2.077 sunt monitorizate la domiciliu, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, sunt în analiză la Institutul 'Matei Balş' 32 de probe prelevate de la persoane care au intrat în contact cu cetăţeanul italian depistat pozitiv şi care a vizitat România.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la coronavirus. Cele mai multe au provenit din Capitală.

Grupul de Comunicare Strategică le recomandă cetăţenilor să apeleze 112 doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu cei care provin de acolo.

Au fost înregistrate şi două dosare penale, mai anunţă organismul oficial.
Acestea vizează acţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Sunt cercetate 4 persoane.

Se va reuni şi CSAT, convocat de preşedintele Klaus Iohannis. Se va discuta, între altele, strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional. Se va face, de asemenea, o informare referitoare la măsurile în caz de infecţie.

Specialiştii atrag în continuare atenţia în legătură cu faptul că informarea pe tema coronavirusului trebuie făcută din surse oficiale şi autorizate. Gripa clasică, sezonieră, care se aseamănă cu coronavirusul, spun mulţi doctori, a infectat în sezonul 2018-2019 peste 42 de milioane de oameni şi s-a soldat cu 61.000 de decese la nivel mondial.

Sfaturi şi informaţii din surse autorizate în privinţa coronavirusului puteţi găsi şi pe prima pagină a site-ului nostru

romaniaactualitati.ro


Etichete coronavirusGrupul de Comunicare Strategică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live