Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ROMANILOR - continuare Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

8 Octombrie 2021
Vizualizari: 1040
Comentează add

Preluarea de către Fondul Naţional de Investiţii din Arabia Saudită a clubului englez de fotbal Newcastle United, din Premier League, a fost finalizată.

Newcastle a devenit unul dintre cele mai bogate cluburi din lume

razvan-stancu

FOTO: pixabay.com

Preluarea de către Fondul Naţional de Investiţii din Arabia Saudită a clubului englez de fotbal Newcastle United, din Premier League, a fost finalizată, transmite BBC citat de RADOR.

Acordul controversat, în valoare de mai mult de 400 de milioane de dolari, face ca Newcastle să devină unul dintre cele mai bogate cluburi din lume.

Criticii afirmă că Arabia Saudită încearcă astfel să distragă atenţia de la nerespectarea pe scară largă a drepturilor omului legându-şi imaginea de cea a fotbalului la cel mai înalt nivel.

Atât reprezentanţii Premier League, cât şi cei ai regatului saudit au declarat că Arabia Saudită a oferit asigurări obligatorii din punct de vedere juridic că nu va controla Newcastle United.

În prezent, clubul Newcastle United se află pe locul 19, penultimul, în prima ligă engleză de fotbal.

Fondul Naţional de Investiţii din Arabia Saudită, care este susținut de Prințul din Arabia Saudită, Mohammad Bin Salman, al doilea cel mai important om din țară, are o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline.

Astfel, Newcastle devine clubul cu cei mai bogați patroni din Premier League.

Clubul intră în galeria marilor grupări deţinute de investitori din Zona Golfului, ca PSG şi Manchester City.
 

(RS)


Etichete exclusiv onlineMohammad Bin SalmanFondul Naţional de Investiţii din Arabia Saudităclubul englez de fotbalNewcastle UnitedPremier Leaguearabia saudita(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live