Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

10 Octombrie 2015
Vizualizari: 1133
Comentează add

Au fost sistate trei contracte de colaborare, iar autorităţile anunţă că vor recupera prejudiciul.

Nereguli la firmele de îngrijiri medicale la domiciliu din Mehedinți

mihai-badescu

Foto: captură video.

Controalele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi au scos la iveală mai multe nereguli la firmele care asigurau îngrijiri medicale la domiciliu.

Au fost sistate trei contracte de colaborare, iar autorităţile anunţă că vor recupera prejudiciul.  

Ion Mâţu, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi: ”Raportarea de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu pentru pacienţi internaţi în spital, care figurau acasă ca şi cum erau îngrijiţi la domiciliu.

”Efectuarea şi raportarea către Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi a altor servicii medicale de îngrijiri la domiciliu acordate pacienţilor decât cele recomandate de către medicul de familie sau medicul specialist.

”Medicul de familie recomanda o anumită boală sau medicul specialist, cei de la îngrijiri la domiciliu îl tratau de cu totul altceva, pentru că acel serviciu medical era mult mai bine plătit”.

Acestea sunt doar două din neregulile descoperite în urma controlului efectuat.

Şi tot pentru un ban în plus, din bugetul mereu gol al sănătăţii, medicii au descoperit chiar posibilitatea prezenţei în două locuri în acelaşi timp.  

Ion Mâţu: ”Medicii, respectiv asistenţii medicali, angajaţi la acest furnizor de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu desfăşurau în acelaşi timp activitate de îngrijiri la domiciliu, cât şi activitatea lor de zi cu zi”.

Desigur, contractele acestora au fost reziliate, iar prejudiciul va fi recuperat.  

Radu Barbu, purtător de cuvânt: ”Controalele continuă. În momentul în care vor avea prejudiciul care a fost făcut, vom proceda la recuperarea lui de la firmele care au prestat aceste servicii”.  

Tot în urma unui control, reprezentanţii Casei au avertizat mai mulţi medici de familie care cereau bani pentru adeverinţele eliberate pacienţilor, ceea ce nu este legal.


Etichete controaleCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Mehedinţirecuperarea prejudiciuluifirme care asigură îngrijiri medicale la domiciliu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live