Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Mai 2015
Vizualizari: 1587
Comentează add

În toate cele opt spitale de stat din judeţul Galaţi au fost găsite nereguli, iar principala problemă o reprezintă igiena.

Nereguli în toate spitalele din judeţul Galaţi

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

În toate cele opt spitale de stat din judeţul Galaţi au fost găsite nereguli, iar principala problemă o reprezintă igiena. 

În urma controalelor, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a aplicat două sancţiuni, transmite corespondentul Radio România Actualităţi Maria Măndiţă.  
 
Care sunt principalele probleme descoperite în urma controlului efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi ne spune Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt al instituţiei. 
 
"Nu se asigură un număr corespunzător de grupuri sanitare şi duşuri pentru pacienţi şi nici boxe separate pentru prelucrarea materialelor de curăţenie, depozitare temporară a lenjeriei murdare, a deşeurilor şi prelucrarea ploştilor, în unele secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Galaţi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi, Spitalul Municipal Tecuci, Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor", spune  Liliana Iordăchescu.  
Verificările au scos la iveală şi necesitatea realizării de lucrări de reparaţii şi modernizări la toate cele 8 spitale din Judeţul Galaţi. 
 
Tot controlul DSP a scos la iveală faptul că la secţia UPU a Spitalului Judeţean s-au refolosit măşti de oxigen, deşi existau măsti nou-nouţe, iar astfel de echipamente sunt de unică folosinţă.
 
O altă deficienţă a fost aceea că etuvele de dezinfectare aveau termometrele defecte, pentru ambele probleme DSP aplicând celor responsabili amenzi în valoare de câte 500 de lei.

Etichete Ştiri sud-estspitale de stat din judeţul GalaţiDirecţia Judeţeană de Sănătate PublicăsancţiuniigienăLiliana Iordăchescu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live