Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

9 Aprilie 2020
Vizualizari: 538
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că trebuie să ne aşteptăm în următoarele două săptămâni la o creştere a numărului de cazuri.

Nelu Tătaru: Trebuie să ne aşteptăm la o creştere a cazurilor de COVID-19

adriana-turea

 Ministrul sănătății, Nelu Tătaru. Foto: Arhivă.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că trebuie să ne aşteptăm în următoarele două săptămâni la o creştere a numărului de cazuri şi că va merge în continuare în judeţele unde se vor constata dificultăţi în gestionarea situaţiei.

El a declarat că pacienţii infectaţi cu COVID-19, dar fără simptome sau cei cu manifestări uşoare ale bolii şi care sunt acum spitalizaţi vor fi trataţi acasă, dacă se va ajunge la un grad de ocupare de 57% a unităţilor medicale.

Ministrul sănătăţii a spus că deocamdată nu există scenarii în cazul cărora sistemul sanitar din România să nu facă faţă.

"Eu am făcut acele evaluări la fiecare judeţ în care aveam peste o sută de cazuri. Sunt considerate ca mici focare. Deocamdată sunt focare locale. Nu vreau să ajungem la exemplul Sucevei în care focare mici au devenit un focar mare, o transmitere comunitară necontrolată, pentru care mai lucrăm şi acum. Voi merge într-adevăr în toate aceste judeţe. Voi merge şi în Neamţ, voi merge şi în Galaţi, unde sunt peste o sută, iar bănuiesc că peste două săptămâni va trebui să merg iar în ele care au peste două sute", a declarat ministrul Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte estimarea evoluţiei cazurilor de infecţie cu COVID-19 în România, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a adăugat:

"Rămânem în aceleaşi estimări care evoluează în dinamică, în funcţie de un aflux din afara ţării noastre de concetăţeni. Noi estimăm ca, la o săptămână - zece zile, după Sărbătorile Pascale, când s-ar fi întors toţi concetăţenii noştri, să avem un vârf. Sperăm ca acest vârf, şi mă repet, să fie un vârf lin, să nu fie un vârf ascuţit, cu o multitudine de cazuri care să ne blocheze şi apoi, la un trei-patru săptămâni să ne pregătim de o scădere a numărului de cazuri noi şi să putem să ne gândim la o pantă descendentă a pandemiei", a mai adăugat Nelu Tătaru.


Etichete COVID-19sănătateTătaru.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live