Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

15 Octombrie 2020
Vizualizari: 227
Comentează add

Nelu Tătaru: Pacienții fără simptome COVID-19 vor fi tratați la domiciliu

alina-bujanca

Ministrul sănătății a fost, astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" și la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, unde se dorește extinderea capacității de internarea pacienților cu COVID-19, în contextul creșterii numărului de infectări în Timiș, iar în următoarea perioadă, în cadrul celor două unități medicale, vor fi disponibile alte peste 100 de paturi.

Corespondenta RRA, Alina Bujancă, transmite că, în prezent, spitalele dedicate pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, din județ, au ajuns aproape de capacitatea maximă, iar la ATI mai sunt libere doar câteva locuri.

De săptămâna viitoare, cei fără simptome de COVID-19 ar urma să poată fi tratați la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie, a precizat ministrul, Nelu Tătaru.


Nelu Tătaru: Noi avem o ordonanță de urgență care este în pregătire pentru a putea modifica Legea 136, astfel încât cazurile oligosiptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciliu, sub supravegherea și monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situații de Urgență, i-a programat pentru investigații suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duși și internați în unitățile spitalicești. Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări, pot face o monitorizare, telemedicină, primind 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat sau pot presta servicii medicale la Direcția de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice sau recoltări.


Realizator: Medicii de familie și-au exprimat deja nemulțumirile față de această inițiativă a Guvernului, iar astăzi, Colegiul Medicilor a subliniat riscul de îmbolnăvire,care ar limita accesul la servicii de sănătate, pentru toți pacienții de pe lista unui medic de familie infectat. Într-un comunicat al Colegiului se arată că medicii de familie pot asigura doar supravegherea de la distanță a pacienților asimptomatici sau cu simptome minore, de pe lista proprie, iar propunerea de plată este considerată o jignire la adresa medicilor de familie.


Etichete nelu tatarucoronaviruspacientispitaledomiciliu(RS)timisoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live