Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Iunie 2022
Vizualizari: 175
Comentează add

Neînţelegeri în coaliţie pe tema plafonării preţurilor la carburanţi

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

PSD spune că a pregătit soluțiile pentru ca Ministerul Energiei să poată elabora actul normativ privind reducerea, prin plafonare, a prețurilor la carburanți. Social-democrații precizează, într-un comunicat, că plafonarea se poate face prin introducerea unui preț maximal sau prin limitarea adaosului pe lanțul comercial.

PSD mai spune că scăderea prețurilor la carburanți nu trebuie să se facă prin reducerea accizelor sau a TVA, întrucât acestea nu garantează ieftinirea pentru consumatorul final.

Președintele Senatului, liberalul Florin Cîțu, spune însă că soluțiile avansate de colegii din coaliție nu sunt viabile.

"E o prostie! Astăzi, în România, benzina este la prețuri între cele mai mici din Uniunea Europeană. E mai mic în România decât în Ungaria, unde preţul e plafonat. Deci, lucrurilea astea trebuie puse ca să putem să facem o analiză serioasă. Nu aruncăm declarații publice și asta văd că face PSD. Profită de această situație pentru a-şi avansa o agendă politică. Nu vine cu soluții reale pentru români", susține Florin Cîţu.

Actul normativ privind eventuala plafonare a prețurilor carburanților trebuie inițiat de Ministerul Energiei, care răspunde în mod direct de monitorizarea pieței și a stocurilor - se mai arată în comunicatul PSD.


Etichete Florin CîțuPSDcarburanți

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live