Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

15 Octombrie 2021
Vizualizari: 554
Comentează add

USR a anunțat că va depune luni la parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

Negocierile pentru formarea unui guvern nu au mai avut loc

oana-bala

    Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Consultările programate între premierul desemnat Dacian Cioloș și PNL și UDMR nu au mai avut loc. Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat că nu mai vede rostul unei astfel de discuții. USR îi mai așteaptă totuși până duminică pe liberali să vină la negocieri, după care Dacian Cioloș va merge oricum în parlament cu o propunere de echipă guvernamentală.
 
Liberalii consideră că USR trebuie să negocieze cu PSD și AUR formarea majorității necesare pentru învestirea guvernului. Potrivit președintelui PNL, Florin Cîțu, liberalii au o singură variantă: formarea unei majorități parlamentare în jurul partidului pe care îl conduce.
 
"PNL solicită lui Dacian Cioloş şi USR să facă întâi discuții cu cele două partide cu care a reuşit să facă majoritate la moţiunea PSD şi AUR, pentru a găsit cele 234 de voturi necesare învestirii guvernului. Dacă prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloş, nu va reuși în urma discuţiilor să coaguleze majoritatea pentru învestirea guvernului, PNL va demara negocieri cu toţi liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români", a spus Florin Cîțu.
 
USR le-a dat termen până duminică liberalilor să vină la negocieri pentru a forma un cabinet condus de Dacian Cioloș. În caz contrar, liderul USR va merge în parlament săptămâna viitoare cu o propunere de echipă guvernamentală și cu un program de guvernare.
 
"Eu rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu o susținere pentru un guvern. Până duminică, dacă PNL-ul e în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească. Oricum noi mergem înainte și vom face o propunere în parlament, indiferent ce se întâmplă", a declarat premierul desemnat, Dacian Cioloş.
 
UDMR este de părere că trebuie format un guvern cât mai curând posibil. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a afirmat că premierul desemnat Dacian Cioloş are trei opțiuni: să renunțe la mandat, să formeze un nou guvern PSD-USR-AUR sau să ceară parlamentului sprijinul pentru un guvern monocolor.
 
USR a anunțat că va depune luni la parlament programul de guvernare și lista de miniștri. Decizia a fost luată de Biroul Național al partidului, întrunit în această după amiază, la solicitarea premierului desemnat Dacian Cioloș. În comunicatul remis presei se menționează că mâine va fi finalizat programul de guvernare care va fi aprobat duminică în forurile de conducere ale USR.

Etichete Florin CîțuDacian CioloşKelemen Hunor,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live