Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

18 Martie 2015
Vizualizari: 999
Comentează add

Grupul Clienţilor cu Credite în franci elveţieni şi Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare invită la negocieri băncile care au acordat credite în aceasta monedă.

Negocierile dintre bănci şi clienţii cu credite în franci, "fără rezultat"

daniela-manuta

Foto: Arhivă.

Negocierea individuală, cu fiecare client în parte, propusă de bănci nu s-a dovedit eficientă până acum, susţin membrii Grupului Clienţilor cu Credite în franci elveţieni şi Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare.

Preşedintele Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, Alin Iacob a declarat că discuţiile care au avut loc între reprezentanţii băncilor şi clienţii care au credite în franci nu au avut nici un rezultat, iar ratele oamenilor ar putea fi reduse dacă băncile ar elimina unele comisioane prezente în contracte, a dobânzilor sau dacă ar accepta conversia creditului din franci elveţieni în lei, fie la cursul zilei, fie la un curs negociat între bancă şi client.

Preşedintele Autoritătii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Dunca a spus că a chemat la negocieri instituţiile bancare pentru a găsi o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme, însă aceştea nu au venit cu nici o propunere care să vină în sprijinul consumatorilor.

Până în acest moment, la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au fost primite peste 270 de reclamaţii, 170 dintre acestea sunt deja analizate şi soluţionate.

Comisarii ANPC au constatat din multe dintre contractele încheiate între bănci şi clienţi clauze abuzive.

În acest sens, Marius Dunca a spus că în fiecare zi autoritatea va trimite un proces verbal către instanţă pentru că, de exemplu, s-au constatat situaţii în care banca a mărit dobânda fără a anunţa clientul sau în care instituţiile bancare nu au anunţat clienţii asupra riscului valutar chiar dacă acesta era inclus în clausa de avertizare în condiţiile de creditare generală.


Etichete creditefrancielvetienibanciAlin IacobANPCMarius Duncareclamatiiclauzerisc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live