Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

27 Octombrie 2021
Vizualizari: 261
Comentează add

Negocierile dintre partidele politice sunt încă departe de final

alina-bordeiasu

 Nicolae Ciucă.

Negocierile dintre partidele politice sunt încă departe de final, pentru că PNL, PSD şi USR insistă pe propriile condiţii. Premierul desemnat Nicolae Ciucă spune că va continua să negocieze atât cu USR, cât şi cu PSD pentru susţinerea unui guvern minoritar, până la o eventuală flexibilizare a acestui mandat.
 
Nicolae Ciucă vrea ca sâmbătă, 30 octombrie, să depună la Parlament programul de guvernare şi echipa de miniştri.
 
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, admite că este nevoie de o discuţie faţă în faţă cu reprezentanţii USR pentru a se stabili cum poate fi refăcută coaliţia de guvernare. După această întâlnire se poate cere în PNL o flexibilizare a mandatului de negociere pentru premierul desemnat.
 
"Trebuie să fie o discuţie cu cei de la USR. Vedem în ce direcţie ar putea să meargă refacerea acestei coaliţii şi apoi, bineînţeles, putem să mergem în partid, să cerem pe acea variantă o flexibilizare, dar e nevoie de această discuţie faţă în faţă, bărbăteşte, curajos, onest, ne spunem ce avem de spus", consideră președintele PNL.
 
USR este gata să discute despre refacerea coaliţiei de dreapta, dacă PNL renunţă la negocierile cu PSD şi acceptă un dialog aşezat pe programul de guvernare.
 
"În momentul în care PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni să vedem cum putem reface această coaliţie, dar nu suntem acolo. PNL trebuie să decidă ori cu USR, ori cu PSD", a explicat purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu.
 
Nici PSD nu exclude negocierile, dar ar vrea să discute doar cu Nicolae Ciucă - spunea liderul social-democrat, Marcel Ciolacu.
 
"Eu am o comunicare cu primul ministru desemnat. Partidul Social-Democrat trebuie să fie parte la rezolvarea acestor crize, de aceea am şi înaintat 10 măsuri urgente. Dacă nu se vor lua aceste măsuri în guvern, atunci o să le facem prin legi în Parlament", a declarat Marcel Ciolacu.
 
În aşteptarea unei decizii oficiale venite din partea PNL privind flexibilizarea mandatului său de negociere, prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă spune că îşi va juca şansa până la capăt şi nu îşi va depune mandatul.
 
"Nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm să negociem, continuăm să discutăm şi să avem o soluţie finală. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată şi decisă dacă va fi cazul. În acest moment, există o singură abordare şi anume: negocieri pentru susţinerea şi trecerea în Parlamentul României a guvernului minoritar PNL - UDMR. Îmi voi juca şansa până la capăt", spune Nicolae Ciucă.
 
 
 

Etichete Nicolae CiucănegocieriguvernPSDPNLUSRUDMR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live