Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 August 2021
Vizualizari: 350
Comentează add

Negocieri privind planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia

radiojurnal

    Arhivă Foto Ilie Pintea

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia (CEO) se află în negociere şi varianta revizuită a fost transmisă la Bruxelles.
 
În acest moment se aşteaptă răspunsul autorităţilor europene - după cum a precizat Elena Popescu, director general în cadrul Ministerului Energiei.
 
Prezentă la o conferinţă de specialitate, ea a precizat că, practic, documentele transmite Uniunii Europene prevăd un plan de reducere a emisiilor de dioxid de carbon şi că până în anul 2026 vor mai rămâne numai câteva capacităţi de producţie pe bază de lignit:
 
Elena Popescu: Complexul Energetic Oltenia nu suportă prețul crescut al certificatelor de CO2 şi s-a dat acel ajutor de salvare. 25% din mixul energetic este greu să îl închizi și să spui că îl înlocuiesc cu regenerabile peste noapte, nu este fezabil. Nu ne putem debarasa de acest 25% pe cărbune. Avem nevoie în continuare de cărbune. Planul de restructurare a lui CEO ce face? Vine cu un plan de decarbonare practic, o închidere treptată a capacităților pe cărbune, pe lignit și înlocuirea acestora cu gaz și regenerabile.
 

Etichete Complexul Energetic OlteniarestructurareregenerabileElena Popescudirector general în cadrul Ministerului Energiei(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live