Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 233
Comentează add

Întâlnire a liderilor PNL și UDMR pentru discuţii legate de formarea cabinetului.

Negocieri PNL - UDMR pentru formarea cabinetului Ciucă

-

Realizator: Ciprian Sasu - Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, încearcă în această perioadă să găsească sprijin politic pentru susținerea cabinetului său. În jurul prânzului a început o întâlnire la care participă liderii PNL și ai UDMR. După această întâlnire, informații de prezență arată că Nicolae Ciucă ar urma să aibă discuții și cu reprezentanții PSD, aceasta în condițiile în care cele mai multe scenarii vehiculate sunt legate de un viitor guvern minoritar PNL - UDMR cu susținerea PSD. Este importantă găsirea unei majorități în parlament fără de care nu se poate guverna - a declarat astăzi la Bruxelles președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: Trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României! Cineva trebuie să guverneze și cineva trebuie să sprijine guvernul prin majorități. Acesta este calculul politic și este un calcul pe care l-am făcut pentru România și pentru români, și așa se va întâmpla. Dacă guvernul va fi în această componență un an sau doi sau trei vom vedea, dar problemele, dragii mei, trebuie rezolvate, odată și odată trebuie rezolvate și cineva trebuie să guverneze.

Realizator: Klaus Iohannis participă zilele acestea la Reuniunea Consiliului European. Şeful statului a mai precizat că prioritățile momentului sunt gestionarea pandemiei, a crizei prețurilor la energie, dar și reforme precum cea a administraţiei, a pensiilor sau a salarizării publice.


Etichete (ii)guvernnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live