Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Mânzală

27 Mai 2014
Vizualizari: 1249
Comentează add

Liderii PNL, PDL şi Forţei Civice discută despre o posibilă alianţă a formaţiunilor de dreapta pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Negocieri pentru o posibilă alianţă a partidelor de dreapta

mira-manzala

Palatul Cotroceni. Foto: presidency.ro

Liderii Partidului Naţional LIberal, Partidului Democrat Liberal şi Forţei Civice, discută, după alegerile europarlamentare de duminică, despre o posibilă alianţă a formaţiunilor de dreapta pentru scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Toate cele trei partide exclud, deocamdată, realizarea unei fuziuni şi vor să îşi unifice forţele pentru a contracara PSD.

Preşedintele Partidului Forţa Civică, senatorul Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, după întâlnirea cu preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, că este nevoie de o regrupare a forţelor de dreapta, după rezultatele slabe, obţinute la alegerile europarlamentare.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că nu se discută despre fuziuni, ci despre o alianţă politică. 

"Ceea ce ne trebuie în acest moment este un proiect pentru România, pe seama constatării, dezastrului electoral. Trebuie să facem ceva pentru a nu lăsa ţara în mâna PSD-ului" a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu. 

Şi conducerea PDL a avut în această după-amiază o şedinţă.

La sfârşitul ei, liderul partidului, Vasile Blaga, a declarat că PNL şi PDL vor începe mâine discuţii în vederea unificării dreptei. 

"Trebuie să avem discuţii cu Partidul Naţional Liberal, PNL-ul şi PDL-ul fiind principalele forţe de dreapta în România. Hai să discutăm deocamdată, să vedem cum reprezentăm o puternică opoziţie a acestui mamut PSD", a mai declarat Vasile Blaga.

Şi conducerea Partidului Mişcarea Populară are programată o întâlnire pentru a analiza modul în care partidele de dreapta se pot uni în perspectiva următoarelor confruntări electorale.


Etichete PNLPDLForţa Civicăprezidenţialenegocieridreapta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live