Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Octombrie 2019
Vizualizari: 271
Comentează add

În Israel se aşteaptă ca Benjamin Netanyahu să restituie mandatul pe care l-a primit de la preşedintele statului, Reuven Rivlin, pentru formarea noului guvern.

Negocieri pentru formarea noului guvern în Israel

florin-lepadatu

 Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: facebook.com/Net

În Israel se aşteaptă ca Benjamin Netanyahu să restituie mandatul pe care l-a primit de la preşedintele statului, Reuven Rivlin, pentru formarea noului guvern.

Netanyahu acuză opoziţia pentru eşecul negocierilor de până acum.

Preşedintele ţării ar urma să-l însărcineze pe liderul alianţei Albastru-Alb, generalul în rezervă Benny Gantz, cu formarea unei coaliţii.

Pentru a guverna, e nevoie de o majoritate parlamentară de cel puţin 61 de mandate din 120.

Corespondenţă din Ierusalim, reporter Dragoş Ciocîrlan: "Liderii alianţei Albastru-Alb, Benny Gantz şi Yair Lapid şi şeful partidului Israel - Casa Noastră, Avigdor Lieberman, l-au criticat pe premierul Benjamin Netanyahu, care, într-o înregistrare video difuzată pe reţelele de socializare, i-a acuzat că urmăresc formarea unui guvern minoritar, cu sprijinul formaţiunilor arabe.

Benjamin Netanyahu a sacrificat şansele unei coaliţii în profitul intereselor unui mic grup de agenţi ultraortodocşi, i-a răspuns Avigdor Lieberman lui Benjamin Netanyahu.

Partidele arabe sprijină doar din exterior o posibilă coaliţie a lui Benny Gantz şi nu au cerut portofolii ministeriale.

Săptămâna aceasta expiră perioada de 28 de zile pentru care Benjamin Netanyahu a primit mandat ca să formeze noul guvern, după scrutinul din 17 septembrie.

Gantz i-a răspuns lui Netanyahu că nu a reuşit să formeze un guvern şi în loc să se piardă timp, mai bine ar restitui mandatul, ca să poată fi constituit un guvern liberal şi unit, care va acţiona cu responsabilitate.

Lieberman afirmă că Netanyahu încearcă să îşi ascundă eşecul şi se pregăteşte pentru alegeri anticipate, în loc să negocieze cu seriozitate formarea unui guvern liberal extins."


Etichete Benjamin Netanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live