Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

21 Octombrie 2014
Vizualizari: 1150
Comentează add

Mii de locuitori ai Hong Kongului, majoritatea studenţi simpatizanţi ai Mişcării "Ocupaţi Centrul", au urmărit în direct, pe ecrane-gigant discuţiile cu reprezentanţii guvernului.

Negocieri între protestatari și guvernul regional din Hong Kong

alex-olaru

Proteste în Hong Kong. Foto: captură video/arhivă.

În Hong Kong au început astăzi primele negocieri oficiale între reprezentanţii Mişcării pro-democraţie "Ocupaţi Centrul" şi cei ai guvernului regional.

Deocamdată, cele două părţi nu au ajuns la un acord, relatează presa internaţională.  

Mii de locuitori ai Hong Kongului, majoritatea studenţi simpatizanţi ai Mişcării "Ocupaţi Centrul", au urmărit în direct, pe ecrane-gigant discuţiile cu reprezentanţii guvernului regional.

Oamenii politici care conduc acum trebuie să decidă dacă vor să fie eroi ai democraţiei sau să rămână în istorie ca nişte ticăloşi, a spus, în timpul discuţiilor, unul din cei cinci lideri ai manifestanţilor pro-democraţie.

Reuters notează însă că negocierile nu au adus vreun rezultat palpabil şi că este încă neclar dacă ele vor fi continuate.

Protestatarii, ieşiţi la un momentat cu zecile de mii în stradă, cer un vot universal autentic, neinfluenţat de guvernul central chinez.

Beijingul a precizat deja că nu este dispus la concesii.

După o perioadă de relativă acalmie, în care a părut chiar că Mişcarea "Ocupaţi Centrul" se diluează, violenţele au reizbucnit la Hong Kong.

Ambele tabere se acuză că ar fi infiltrat oameni în mulţime pentru a deturna un protest care altfel se doreşte a fi paşnic.


Etichete Hong Kongnegocieriguvern regionalprotestatariMișcarea "Ocupaţi Centrul"

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live