Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

3 Mai 2018
Vizualizari: 597
Comentează add

Partidul Republican a blocat, în urmă cu două zile, desemnarea lui Nikol Paşinian ca premier, deşi acesta era singurul candidat şi avea sprijinul tuturor formaţiunilor de opoziţie.

Negocieri între partidul la putere în Armenia şi liderul opoziţiei

catalin-gombos

 Nikol Pashinyan - parlamentar din Armenia, lider al opoziţiei

În Armenia, Partidul Republican, care deţine majoritatea în Parlament, a transmis că va vota, în cadrul şedinţei parlamentului din 8 mai, orice candidat la funcţia de prim-ministru care va fi sprijinit de cel puţin o treime dintre deputaţi, transmite Reuters.

Partidul Republican a blocat, în urmă cu două zile, desemnarea lui Nikol Paşinian ca premier, deşi acesta era singurul candidat şi avea sprijinul tuturor formaţiunilor de opoziţie. După eşecul din Parlament, Nikol Paşinian a cerut blocarea Erevanului şi o grevă generală, însă astăzi a participat la negocieri cu Partidul Republican.

Nikol Paşinian a proclamat o revoluţie de catifea după ce populaţia a ieşit în stradă, în aprilie, pentru protesta faţă de faptul că fostul preşedinte, Serzh Sarksian, preluase, după încheierea celui de-al doilea mandat, funcţia de prim-ministru. Sarksian a fost forţat să îşi dea demisia, însă protestele au continuat întrucât Partidul Republican a refuzat să renunţe la putere. 


Etichete Nikol PaşinianSerzh SarksianArmeniapremieropoziţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live