Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga Europa, grupa A: CFR Cluj – TSKA Sofia - CONTINUARE Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Moţatu

7 August 2014
Vizualizari: 927
Comentează add

Armata israeliană a anunţat că va răspunde la orice rachetă lansată din Gaza, după expirarea, mâine, a încetării focului, în vigoare de 3 zile.

Negocieri între Israel și palestinieni, mediate de Egipt

sorin-motatu

 Militari israelieni. Foto: captură youtube.com

Armata israeliană a anunţat că va răspunde la orice rachetă lansată din Gaza, după expirarea, mâine, a încetării focului, în vigoare de 3 zile.

Purtătorul de cuvânt al ministerului israelian de Externe, Paul Hirschson, apreciază că mişcarea Hamas ar dori o încetare a focului pe termen nelimitat, care să ducă la punerea în practică a două importante obiective, atât pentru palestinieni, cât şi pentru israelieni.  

"Pe de o parte, trebuie să vedem cum vom putea demilitariza Fâşia Gaza, iar pe de altă parte trebuie să vedem cum putea aduce o viaţă mai bună pentru oamenii din Fâşia Gaza şi reconstrui relaţiile dintre noi şi palestinieni", a afirmat Paul Hirschson.

Reprezentanţii Hamas susţin însă că la Cairo, unde se desfăşoară negocieri de pace indirecte mediate de egipteni, nu s-a ajuns încă la niciun acord.

Palestinienii doresc, între altele, ca Israelul să înceteze blocada economică din Fâşia Gaza, înainte de a conveni asupra unei încetări a focului pe termen lung.

Aproximativ 1.900 de oameni au fost ucişi şi aproape 10.000 răniţi de la declanşarea, acum o lună, a operaţiunii israeliene în Fâşia Gaza, potrivit ministrului palestinian al sănătăţii. De partea israeliană, 64 de soldaţi şi trei civili au murit şi peste 500 de persoane au fost rănite.


Etichete IsraelpalestinieniFâșia GazaEgiptCairoPaul Hirschson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live