Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Februarie 2021
Vizualizari: 372
Comentează add

Negocieri în Consiliul General al capitalei pe tema termenului de suspendare a planurilor urbanistice.

Negocieri în Consiliul General al capitalei

radiojurnal

Foto: RRA / Adriana Tudose

Ședința Consiliului General al capitalei, care trebuia să înceapă la ora 11:00, întârzie din cauza negocierilor pe tema termenului de suspendare a planurilor urbanistice coordonatoare de sector.

Grupul consilierilor generali PNL va susține în ședință un termen de 3 luni pe care îl consideră suficient pentru rezolvarea punctuală al tuturor problemelor generate de planurile urbanistice ale sectoarelor. Diana Mardarovici, purtătoarea de cuvânt a consilierilor municipali PNL.

Diana Mardarovici: Primarul general ne-a comunicat că îi trebuie trei luni, pentru că /.../ cu probleme sunt cunoscute de către primarul general. El știe ce trebuie să rezolve. Să invităm bucureștenii să ne spună care sunt problemele, mulți dintre ei ne-au comunicat- vor putea fi implementate și printr-o discuție. Noi trebuie să fim responsabili. Atunci când dăm termene, trebuie să le explicităm, dacă este /de/ trei luni, ce se va realiza în cele trei luni, dacă sunt șase luni, ce se va întâmpla în șase luni, dacă sunt nouă luni sau dacă sunt 12 luni. Noi avem nevoie de aceste răspunsuri.

Realizator: Reprezentanții dezvoltatorilor imobiliari consideră însă că instabilitatea reglementărilor de urbanism și lipsa de consultare cu mediul de afaceri vor duce la întârzierea sau chiar oprirea multor investiții. Antonela Comșa este reprezentanta unei companii în domeniu.

Antonela Comșa: Lasă loc de interpretări și lasă loc de speculații această ”analiză” a certificatelor de urbanism. Nu mai vorbim că cei cărora le-a fost emis un certificat de urbanism deja au făcut niște investiții, investiții în proiectare, au un contract de proiectare, investiții în consultanță, consultanți pentru obținerea vizelor ș.a.m.d.. Am discutat cu colegi de-ai mei din domeniu și din avocatură și îmi spuneau că ei au deja discuții cu clienții lor să inițieze anumite proceduri, dar nu neapărat să suspende această hotărâre, cât proceduri împotriva primăriei pentru recuperarea pierderilor ce le vor avea prin această suspendare a PUZ-rilor.

Realizator: Reporterul nostru Atena Teognoste amintește că primarul general Nicușor Dan a anunțat că va propune suspendarea planurilor urbanistice sectoriale pentru doi ani. Cei care au deja autorizații vor putea să continue investițiile, iar pentru cei care au doar certificate de urbanism vor fi înaintate eventualele probleme de legalitate, a mai precizat edilul.


Etichete (ii)bucurestiplanurbanisticnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live