Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alis Georgescu

31 Iulie 2015
Vizualizari: 1029
Comentează add

În evidenţa contabilă a unor societăţi farmaceutice au fost înregistrate facturi pentru prestarea de servicii turistice care au fost decontate, dar nu au avut loc, transmite DGAF.

Neconcordanţe în evidenţele contabile ale societăţilor farmaceutice

alis-georgescu

Foto: antifrauda.ro.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a constatat în urma controlalelor pe care le-a făcut în 2013 şi 2014, numeroase nereguli în ce priveşte achiziţiile înregistrate de producătorii şi distribuitorii de medicamente.

Precizarea vine după ce, în urmă cu câteva zile, DNA a făcut perchezii la o serie de societăţi comerciale într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de infracţiuni de corupţie.

Este vorba despre recompense pe care le-ar fi primit medicii în schimbul prescrierii produselor vândute de respectivele societăţi comerciale.

În urma controalelor efectuate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală s-a constatat că au fost înregistrate în evidenţa contabilă facturi reprezentând contravaluarea unor prestări de servicii turistice precum participarea la diverse evenimente, conferinţe şi congrese în ţară sau străinătate, majoritatea persoanelor fiind în principal personal medical.

Inspectorii antifraudă au constatat că la unele dintre aceste evenimente facturate, personalul medical implicat nu a efectuat aceste deplasări în practică.

Pe hârtie era trecută participarea medicilor la simpozioane şi conferinţe în San Diego, Braşov, Iaşi sau Sibiu, dar în realitate aceste deplasări erau făcute în alte oraşe ca Paris sau Las Vegas în scop turistic.

Odată ajunşi la destinaţie, medicilor le erau decontate toate cheltuielile pe care le aveau, inclusiv transportul sau participarea la diverse spectacole.

În ceea ce priveşte consecinţele acestor practici nelegale acestea se reflectă în primul rând în bugetul asigurărilor de sănătate pentru că medicamentele recomandate erau foarte scumpe şi în subsidiar în starea de sănătate a populaţiei.


Etichete DGAFsocietăţi farmaceuticefacturiservicii tutisticededucere a TVAanchetăcorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live