Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ştefan Daraban, Iaşi

26 Aprilie 2011
Vizualizari: 1734
Comentează add

Mănăstirea Nechit, un loc de linişte pe care l-au ales oameni de pretutineni săl viziteze.

Nechit, lăcaşul din pădure Nechit, lăcaşul din pădure - Conține audio

stefan-daraban-iasi

Admirabilă vremea şi dense în trăire spirituală aceste zile de sărbătoare pe  meleagurile Neamţului.

Mănăstirea care poartă numele ţinutului, dar şi celelate lăcaşuri de închinăciune, adevarate vetre ale credinţei şi istoriei, au fost şi mai sunt încă în admiraţia miilor de vizitatori sosiţi de pretudindeni din ţară. Natura şi ea generoasă a întregit bucuria trăită în prejma şi în interiorul zidurilor. Şi poate mai mult ca oricând lumea a fost dispusă şi să descopere, să cunoască locuri noi şi să ajungă la aşezăminte mai puţin frecventate.

Unul dintre acestea este Mănăstirea Nechit, de pe teritoriul comunei Borleşti, nu departe de Roznov, dar într-o fundătură de munte şi un cadru natural deosebit. Piatră peste piatră este aşezământul, biserică peste biserică, venind din adânc de vreme, legată fiind de Tisman, dar şi de ctitoria de la Tazlău a marelui voievod Ştefan.

O obşte monahală deloc numeroasă, alcatuită din 15 calugări, pricepută la rânduielile lacaşului, este şi primitoare pentru toţi cei veniţi de departe. Spaţii de cazare şi masă sunt pregătite cu grijă, fiind astfel dusă mai departe şi imaginea de poveste surprinsă la vremea lui de cel ce ne-a lasat pitoreştile călătorii „Pe drumuri de munte”.

Reportajul sonor este o invitaţie care se cere onorată.


Etichete NechitmănăstiriNeamț

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live