Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

17 August 2022
Vizualizari: 202
Comentează add

Cum încep şcolile din Neamţ noul an şcolar din punct de vedere al siguranţei copiilor.

Neamț: Școli fără avize de funcţionare de la DSP sau de la ISU

geanina-buftea

Pregătirile pentru noul an şcolar sunt pe ultima sută de metri. Cei de la Poliţie vor face în perioada imediat următoare verificări cu privire la modul în care este asigurată paza în unităţile de învăţământ şi în jurul acestora.

Sunt şi şcoli care vor începe fără aviz de la pompieri. Despre situaţia din Neamţ are detalii corespondenta noastră, Geanina Buftea.


Reporter: Din păcate, şi anul şcolar 2022-2023 începe cu probleme. Unităţi de învăţământ fără avize de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică sau de la ISU.

Mai mult, siguranţa elevilor reprezintă o opţiune pentru unii primari. Aproape 20 de şcoli nu au apă potabilă, nu au sursă de apă în şcoală sau se află în diferite stadii de reabilitare, iar în aceste condiţii nu sunt autorizate de către cei de la DSP. Şi de la Pompieri lipsesc avizele în unele situaţii. Locotenent Irina Popa preciza:


Irina Popa: Zece clădiri ale unor unităţi de învăţământ din judeţul Neamţ funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.


Reporter: Când vine vorba despre siguranţa elevilor şi profesorilor, subinspectorul Ramona Ciufu dă detalii:


Ramona Ciufu: Cele aproximativ 320 de unităţi de învăţământ vor fi repartizate atât Poliţiei Naţionale, Jandarmeriei, cât şi Poliţiei Locale. În periada imediat următoare urmează să se efectueze verifici cu privire la modul de asigurare a sistemelor de pază, precum şi a sistemelor de supraveghere video a unităţilor de învăţământ preuniversitar.


Reporter: La nivelul judeţului Neamţ funcţionează aproximativ 320 de unităţi de învăţământ, din care proximativ 100 în mediul urban, iar restul în mediul rural.


Etichete scolineamtdsppompieriavize de incendiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live