Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2021
Vizualizari: 166
Comentează add

Expert în politici de sănătate publică: Ne aşteptăm să apară şi alte tulpini mutante.

"Ne așteptăm să apară și alte tulpini mutante"

radiojurnal

    Foto: Arhiva/ MApN

Valeriu Gheorghiță a spus că nu putem exclude posibilitatea unui al treilea val al pandemiei de coronavirus, având în vedere gradul crescut de contagiune al noii tulpini din Marea Britanie.

Aceeaşi idee a fost subliniată la postul nostru de radio de Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică.


Ioana Stăncel: "Este în derulare un simpozion al Organizației Mondiale a Sănătății, cu experți globali în sănătate publică internațională și unul dintre aspecte este dezbătut tocmai privind îngrijorarea privind noile tulpini mutante, această tulpină din Marea Britanie, precum și tulpina din Africa de Sud. De asemenea, ne așteptăm să apară și alte tulpini mutante, ne așteptăm să apară fie modificări privind patogenitatea, fie modificări privind felul în care contaminează pacienții. Aceaste tulpini noi, pe măsură ce apar, pot să modifice structura pentru care au fost construite vaccinurile disponibile și aceasta este îngrijorarea majoră pe termen lung, iar pe termen scurt îngrijorarea este prin faptul că vor contamina din nou o populație tot mai extinsă, cu manifestări clinice mai severe și care vor pune probleme sistemului de sănătate. Tocmai de aceea, comunitatea internațională de sănătate publică este îngrijorată şi recomandă menţinerea măsurilor preventive la o intensitate la fel de mare."


Etichete viruscazuri(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live