Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Irinel Călin, Tulcea

4 August 2015
Vizualizari: 1126
Comentează add

O situaţie similară s-a înregistrat în anul 2010, fapt ce a dus în anul următor la o scădere drastică a numărului de turişti care au ales croaziera pe fluviu şi Delta Dunării.

Nave de croazieră blocate de nivelul mic al Dunării

irinel-calin-tulcea

Arhivă Foto: ugal.ro. 

Mai multe nave de croazieră plecate din Germania şi Austria, cu destinaţia Tulcea-Delta Dunării, sunt blocate pe sectorul Corabia-Turnu Măgurele din cauza nivelului scăzut al fluviului. 
 
Turiştii sunt transportaţi cu autocare până la Tulcea, însă, majoritatea aleg să rămână pe nave. 
 
Turiştii care au plătit pentru această croazieră de-a lungul fluviului şi pentru un sejur de câteva zile în Delta Dunării se văd nevoiţi acum să rămână pe navă la sute de kilometri de destinaţie. 
 
Operatorul turistic de la Tulcea, Victor Iancu, responsabil cu excursiile în Deltă, pentru a respecta contractul, şi-a asumat chiar şi transferul turiştilor cu autocarul, însă majoritatea au refuzat. 
 
"Am  ajuns acum în situaţia când avem blocate în zona Turnu Măgurele deocamdată cinci nave şi pentru care a trebuit să luăm în considerare un program destul de greu de suportat de către turişti şi anume transportul lor cu autocarul de la Corabia sau Turnu Măgurele sau chiar Olteniţa şi să îi aducem până la Tulcea. Turistul se aşteaptă totuşi la nişte condiţii deosebite pentru a ajunge în Tulcea şi el este de fapt luat cu autocarul, îl ducem aproape 600 de kilometri şi majoritatea turiştilor sunt de vârsta a treia, deci, destul de greu pentru a fi suportat un asemenea transfer", spune Victor Iancu. 
 
În luna august, sunt programate nu mai puţin de 400 de sosiri de nave de croazieră, însă dacă nivelul Dunării va rămâne la fel de scăzut este foarte probabil ca toate aceste croaziere să fie anulate. 
 

O situaţie similară celei din această vară s-a întâmplat în anul 2010, fapt ce a dus în anul următor la o scădere drastică a numărului de turişti care au ales croaziera pe Dunăre cu destinaţia Tulcea şi Delta Dunării. 


Etichete CroazierăDeltaDunărenivelGermania şi AustriaVictor Iancunaveturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live