Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

2 Februarie 2021
Vizualizari: 329
Comentează add

Dacă Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent politician al opoziţiei din Rusia, va fi trimis la închisoare, acest lucru va declanşa mult mai multă furie pe străzile din Rusia.

Navalnîi află azi dacă i se comută condamnarea la închisoare cu executare

sergiu-stet

 Alexei Navalnîi. Foto: Arhivă.

Un tribunal din Moscova urmează să decidă marţi, 2 februarie, dacă va converti în condamnare la închisoare efectivă sentinţa de condamnare cu suspendare pronunţată în urmă cu şase ani pe numele disidentului rus, Aleksei Navalnîi.

BBC amintește că criticul virulent al Kremlinului a fost iniţial acuzat de delapidare, dar ulterior a fost acuzat de încălcare a regulilor privind eliberarea condiţionată. Aleksei Navalnîi a insistat că întreg cazul său a fost motivat politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a declarat că sentinţa iniţială, condamnare la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, este în mod evident nejustificată.

Arestarea lui Aleksei Navalnîi la începutul lunii ianuarie a declanşat în Rusia un val de proteste. Dacă Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent politician al opoziţiei din Rusia, va fi trimis la închisoare, acest lucru va declanşa mult mai multă furie pe străzile din Rusia şi va atrage condamnarea comunităţii internaţionale.


Etichete AlexeiAleksei NavalnîiRusiacondamnare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live