Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 24 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 547
Comentează add

Nava străină care s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie, având la bord aproape 15.000 de oi, nu a putut fi remorcată la mal nici până astăzi.

Nava străină care s-a răsturnat în Portul Midia

florin-lepadatu

 Foto: Sorin Cealera

Nava străină care s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie, având la bord aproape 15.000 de oi, nu a putut fi remorcată la mal nici până astăzi.

După ce armatorul a rămas indiferent la solicitările autorităţilor române, readucerea acesteia la suprafaţă şi punerea ei în stare de plutire, revine, conform legii, Companiei Naţionale Adminstraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Aceasta nu are, însă, mijloacele necesare pentru a realiza operaţiunea şi a început solicitarea unor oferte.

Doar 254 de oi vii au fost evacute de la bord.

Autorităţile au anunţat, săptămâna trecută, că au colectat în jur de 100 de cadavre apărute în bazinul portuar şi că acestea au fost neutralizate.

Corespondentul Radio România Actualităţi la Constanţa, Sorin Cealera, transmite că la bordul navei încă se află cadavrele a peste 14.000 de oi, dar strângerea şi distrugerea lor nu se poate face decât după punerea navei în stare de plutire.

Subiectul va fi discutat în rubrica "Apel matinal" de la Radio România Actualităţi cu invitatul de vineri, Dorel Constantin ONACA, lector universitar în drept comercial şi maritim, fost director al Grupului de Scafandri şi Salvări Maritime "ONACVA".


Etichete MidiaoinavăeşuatăepavăConstanţa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live