Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 523
Comentează add

Nava scufundată la Midia nu a putut fi remorcată la mal nici până acum

radiojurnal

 Foto: Sorin Cealera

Nava străină care s-a răsturnat în Portul Midia, în data de 24 noiembrie, având la bord aproape 15.000 de oi, nu a putut fi remorcată la mal nici până astăzi.

După ce armatorul a rămas indiferent la solicitările autorităţilor române, readucerea acesteia la suprafaţă şi punerea ei în stare de plutire îi revine, conform legii, Companiei Naţionale Adminstraţia Porturilor Maritime Constanţa.

Compania nu are însă mijloacele necesare pentru a realiza operaţiunea şi a început solicitarea unor oferte.

Doar 254 de oi vii au fost evacuate de la bord. Invitat în rubrica apel matinal de la Radio România Actualităţi, Dorel Constantin Onaca, fost director al Grupului de Scafandri şi Salvari Maritime "ONACVA" spune că problema poate fi rezolvată cu sprijin internaţional:

Dorel Constantin Onaca: În acea zi, pe 24, trebuia acţionat imediat. Toate autorităţile să decreteze situaţie de urgenţă, să intervină cu toate utilajele din port, mai ales că au avut acest mare, mare noroc să aibe în zonă o macara de capacitate de ridicare 1.600-1.800 de tone. Toate navele, tot ce mişca în zonă trebuia să fie acolo. Acum, situaţia este cu totul alta. Acele 14.600 de animale moarte, în momentul de faţă, dacă nu se acţionează imediat, dezastrul ecologic este iminent. Trebuie acţionat în aşa fel încât să se scoată animalele. Trebuie făcut un apel internaţional imediat.


Etichete navaportul midiaoiremorcare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live