Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

1 Martie 2021
Vizualizari: 155
Comentează add

Un vas cargo pentru transportul mărfurilor, proprietate israeliană, a fost ţinta unui atac, joia trecută, în Golful Oman, atribuit Iranului.

Navă israeliană "atacată de forţe iraniene în Golful Oman"

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: Captură Google Maps

Un vas cargo pentru transportul mărfurilor, proprietate israeliană, a fost ţinta unui atac, joia trecută, în Golful Oman, atribuit Iranului.

Potrivit experţilor, au fost plasate mine pe exterior deasupra liniei de plutire, dar explozia nu a fost suficient de puternică astfel încât să scufunde vasul.

Premierul Benjamin Netanyahu, întrebat despre o ripostă israeliană, a avertizat că Iranul nu va avea o armă nucleară cu sau fără acord.


Reporter - Dragoş Ciocîrlan: Premierul Benjamin Netanyahu a dclarat că este clar o acţiune lansată de Iran, care a dus la deteriorarea navei cargo pentru transportul mărfurilor. Într-un interviu la postul public, difuzat şi de postul de radio al armatei, întrebat dacă Israelul va riposta, Netanyahu a spus: "Cu sau fără un acord internaţional, Iranul nu va avea arma nucleară" - şi a adăugat: "Îi vom lovi în toată regiunea".

Anterior, ministrul apărării, Beni Gantz, declarase că Iranul este principalul suspect al atacului din Golful Oman asupra unei nave de marfă proprietate isreliană.

Vasul este utilizat de obicei pentru transportul de vehicule şi naviga spre Singapore din Arabia Saudită când a avut loc explozia. A fost direcţionat apoi spre Emiratele Arabe Unite pentru o evaluare a daunelor.

Între timp, presa de la Teheran s-a referit la atacul asupra navei israeliene ca răspuns la loviturile asupra forţelor iraniene şi pro-iraniene din Siria şi Irak. Flota a 5-a a Marinei SUA din Bahrein a anunţat că monitorizează situaţia.


Etichete israelnavagolful omaniran(rs)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live