Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

6 Decembrie 2021
Vizualizari: 232
Comentează add

Între 11 august şi 1 Decembrie nava a participat la operațiunea comună Themis, organizată de Frontex la frontierele maritime externe ale UE.

Nava de supraveghere "Ștefan cel Mare" a revenit în Portul Constanța

sorin-cealera-constanta

Nava maritimă de supraveghere "Ștefan cel Mare". Foto: Sorin Cealera

Poliţiştii de frontieră români au salvat în ultimele două luni aproape 3.000 de migranţi care se aflau pe Marea Mediterană. Astăzi ei s-au întors acasă cu nava "Ștefan cel Mare" din dotarea Gărzii de Coastă. 

Între 11 august şi 1 Decembrie nava maritimă de supraveghere "Ștefan cel Mare" a participat la operațiunea comună Themis, organizată de agenția Frontex la frontierele maritime externe ale Uniunii Europene.
 
Nava amiral a Poliției de Frontieră Române a executat 20 de misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare și salvare în Marea Mediterană, în sudul Italiei, alături de forțe ale celorlalte state membre participante.
 
Polițiștii de frontieră români au salvat, transbordat și transportat 2.082 de migranţi care se aflau în pericol pe ambarcațiuni supraaglomerate și de mici dimensiuni.
 
Codin Avram, comandantul navei, comisar de Poliție: Am avut două momente dificile, un moment de salvare cu două iahturi, pe o mare foarte, foarte urâtă, și al doilea un pescador, tot așa prin condiții de furtună, am salvat aproximativ 260 de persoane.
 
La misiuni au participat în total 54 de polițiști de frontieră, care au lucrat în două ture, câte 27 la fiecare două luni. Soțiile și copiii i-au așteptat cu nerăbdare pe cheul în Portul Constanța.
 
Soţie: Două luni, destul de mult. Oricum știe că tati lucrează pe vapor, salvează oameni, i-am arătat filmulețe.
 
Soţie: Noi nu știm că vine Moș Nicolae, noi știm că vine tati. Dimineață era bucuria că vine tati.
 
Datorită profesionalismului cu care au acționat polițiștii de frontieră români chiar pe timpul misiunilor, chiar și în condiții meteo neprielnice, toate persoanele salvate au fost aduse în siguranţă la mal, nefiind înregistrate victime.
 

Etichete navasupravegherestefan cel mare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live