Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 26 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu

20 Mai 2016
Vizualizari: 1112
Comentează add

NATO şi UE doresc să îşi extindă cooperarea în misiunile navale de combatere a traficului de imigranţi şi în domeniul aparării cibernetice.

NATO și UE, colaborare mai strânsă

cerasela-radulescu

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: nato.int.

NATO şi Uniunea Europeană doresc să îşi extindă cooperarea, atât în misiunile navale de combatere a traficului de imigranţi, cât şi în domeniul aparării cibernetice.

O decizie în acest sens va fi luată astăzi, în cea de-a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din ţările membre NATO, la care participă şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Începând din februarie, NATO şi Uniunea Europeană au stabilit să colaboreze în domeniul apărării cibernetice şi în cel al misiunilor de supraveghere comună la Marea Egee, de combatere a traficanţilor de imigranţi şi de salvare a acestora.

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO: Am avut mai multe colaborări în ultimele 3 luni decât în ultimii 13 ani şi cred că aceasta demonstrează că am progresat în cooperarea dintre NATO şi Uniunea Europeană.

El a amintit că, în iunie, Uniunea Europeană va finaliza modificarea strategiei sale de securitate, iar summitul NATO de la Varşovia va avea loc în iulie, la câteva zile.

Jens Stoltenberg: Avem nevoie de mai multă implicare a Uniunii Europene în exerciţiile NATO şi ale Alianţei în misiunile Uniunii Europene.

Operaţiunea de la Mediterana "Active Endeavour" se va extinde şi va avea ca scop securizarea zonei. Aseară, miniştri de externe au discutat despre o nouă strategie legată de Rusia, iar Stoltenberg a spus, în această dimineaţă, că o nouă reuniune a Consiliului NATO-Rusia va avea loc înainte de summitul NATO.

La finalul reuniunii de astăzi, şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, va face o declaraţie de presă.


Etichete NATO şi UEcooperaremisiunie navale de combatere a traficului de imigranţiapărare ciberneticăJens Stoltenberg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live