Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BUNA DIMINEATA, ROMANIA! - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

11 Iulie 2018
Vizualizari: 246
Comentează add

Summitul de la Bruxelles trebuie să demonstreze că Alianţa Nord-Atlantică poate face mai mult doar împreună prin colaborarea statelor membre.

NATO se confruntă cu ameninţări de securitate fără precedent

amalia-bojescu

 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Foto: flickr.com/nato.

Alianţa Nord-Atlantică se confruntă cu provocări şi cu ameninţări de securitate fără precedent, dar şi cu dezacorduri între statele membre, astfel că summitul NATO de miercuri, 11 iulie, are o importanţă deosebită - a avertizat, la Bruxelles, înaintea reuniunii secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Summitul de la Bruxelles trebuie să demonstreze că Alianţa Nord-Atlantică poate face mai mult doar împreună prin colaborarea statelor membre. 

"Sunt convins că în ciuda discuţiilor, dezacordurilor, vom lua deciziile cele mai bune, ceea ce va însemna că vom hotărî cum să întârim apărarea colectivă, cu o înaltă pregătire a trupelor noastre. Totodată vrem să intensificăm eforturile de combatere a terorismului cu o nouă misiune de formare în Irak şi să acordăm mai mult sprijin forţelor afgane de securitate şi ne vom asigura că Alianţa Nord-Atlantică este întotdeauna potrivită scopului nostru prin modernizarea structurii de comandă, stabilind două noi centre, unul în Norfolk, Virginia şi un altul în Ulm, Germania. Dar, poate, cel mai important vom decide în ceea ce priveşte împărţirea sarcinilor referitoare la cheltuielile cu apărarea", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. 

Secretarul general a adăugat că o Alianţă puternică este importantă şi pentru Europa şi pentru Statele Unite, de aceea acest summit trebuie să arate că, în ciuda diferitelor probleme, NATO poate fi piatra de temelie a unităţii transatlantice.


Etichete Jens StoltenbergNATOalianţăarmatămilitară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live